Форум на тема Проектите за качествено и достъпно водоснабдяване -

...
Форум на тема Проектите за качествено и достъпно водоснабдяване -
Коментари Харесай

Враца ще стане зелен и туристически град

Форум на тематика " Проектите за качествено и налично водоснабдяване - ефикасни политики за развиване на община Враца " проведоха регионалната администрация във Враца съвместо с Министерство на регионалното развитие и община Враца. Във форума взе участие и министър Петя Аврамова.

„ Инвестициите във ВиК бранша са основен детайл от политиките за развиване на район Враца. Предстои да бъдат вложени 1,9 милиарда лв. във ВиК-инфраструктурата в България, като от тях 50 милиона лв. ще бъдат вложени в реализацията на ВиК планове в общините Козлодуй, Бяла Слатина, Враца и Мездра.
" Поздравявам екипа на Община Враца за подписаното съглашение за реорганизация и рехабилитация на водопроводната мрежа на село Челопек. По този метод общинското управление слага като приоритет водоснабдяването и на дребните обитаеми места ", сподели при откриването на форума министърът на районното развиване и благоустройството инж. Петя Аврамова. Тя  уточни, че до този миг в област Враца са вложени средства в размер на 6,3 милиона лв., предоставени от Републиканския бюджет и Министерство на регионалното развитие.

„ Благодарение на напъните на регионалния шеф Малина Николова, реконструкцията на пътя Враца-Пещера-„ Леденика “ бе включена в предпочитаните 15 обекта на Оперативна програма „ Региони в напредък “. Министерство на регионалното развитие взе решение да финансира и прединвестиционно изследване на водоснабдителната система в местността Леденика. Това е идната стъпка, с която ще приключим цялостната инфраструктурата във Врачанския Балкан и по този метод ще бъде развъртян бранш „ Туризъм “, а Враца ще стане зелен и туристически град “, добави още министърът.

В рамките на форума Мария Попова, изпълняващ функционалностите на кмет акцентира, че още на 2 август сред Община Враца и
„ Би енд Джей Груп “ ЕООД е подписан контракт за „ Изготвяне на прединвестиционно изследване за водоснабдяване на Туристически комплекс „ Леденика “ и към този момент има решение за водоснабдяване на красивия Туристически комплекс Леденика! ", добави още Попова.

Мария Попова благодари на министър Петя Аврамова за поддръжката за плана, за издаването на позволение за довеждащия тръбопровод от Среченска бара, както и за съдействието в корекциите на материалите, с които през днешния ден се построяват пешеходната зона и централният площад на Враца.

„ Последните четири години община Враца с поддръжката на Правителството, осъществя огромни планове. Общинският екип работи за интегрирано развиване и следва логиката на всеки идващ план, съгласно предходния. Само с такива политики за сложно решение на проблемите, потребление наличния капацитет и съществуващи запаси можем да развиваме географския, а към този момент и социално-икономическия, център на Северозападна България. “, сподели в края на форума изпълняващият функционалностите на кмет на Община Враца Мария Попова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР