Формулите са (не)коалиция в управлението не може да се пренасят

...
Формулите са (не)коалиция в управлението не може да се пренасят
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Некоалиция и ротационно председателство не са подходящи за СОС

Формулите са (не)коалиция в ръководството не може да се придвижват от национално на софийско равнище. Столичният общински съвет (СОС) няма функционалностите на Народното събрание, което би трябвало да поддържа държавното управление.

София си има определен кмет, който има потребност от работещ Общински съвет.

Не е витално нужна официална коалиция, както упорстват от ГЕРБ.

За рецесията с ръководител на СОС обаче решение би трябвало и може да се откри, стига да има предпочитание, воля и здрав разсъдък.

Това разяснява пред БНР-Радио София политологът Даниел Смилов, програмен шеф на Центъра за демократични тактики.

По думите му в реда на нещата е най-многочислената група общински съветници да излъчи ръководител на СОС.

Представителството на ГЕРБ към този момент е намляло, претендентът за кмет, който не завоюва на локалните избори, беше спуснат от партийното управление.

Реваншизъм от страна на ГЕРБ може да изнерви хората.

Саботирането работата на СОС е общ сюжет, а ротационното председателство и други екзотични оферти могат да са единствено част от него.

При сформирането на правителството ротационно председателство беше възможно и се осъществя, тъй като там двете политически обединения бяха с близка тежест.
В СОС обстановката не е такава и ротационната формула тук е неуместна.

Когато Общинският съвет в София стартира работа, членовете на ГЕРБ ще могат да прокарват политики, които съгласно тях са положителни. Иначе групата ѝ прави града пленник на тънки партийни сметки и това е тъпо.

„ Виждаме, че националното ръководство демонстрира положителни резултати - приемливи се оказаха и финансовото положение, бюджетът, и интернационалният рейтинг, износът… Няма рецесия или дефицити, с каквито ни плашеха. Успокоението в националното ръководство се надявам да се прелее и на софийска почва “, добави Смилов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР