Формулата на новото правителство ще бъде 8-4-3-2 между четирите партии,

...
Формулата на новото правителство ще бъде 8-4-3-2 между четирите партии,
Коментари Харесай

Румен Гечев: Формулата на правителството ще е 8-4-3-2

Формулата на новото държавно управление ще бъде 8-4-3-2 сред четирите партии, участващи в договарянията. Това разгласи довечера пред Българска национална телевизия Румен Гечев, който се включи в екипа на Българска социалистическа партия в панел " Финанси ". Министерските кресла са разпределени съгласно тежестта на парламентарните им места, като 8 са постовете за " Продължаваме промяната ", четирима министри ще има Българска социалистическа партия, трима - " ИТН " и двама - " Демократична България ".

" Не съм сигурен, допустимо е ", разяснява незабавно след Гечев Владислав Панев от " Демократична България ". Според него тази формула може и да не се резервира в този тип. На въпрос ще поемат ли околната среда, Панев разгласи, че това е разумно, защото трите партии в придвижването разполагат с специалисти, само че се въздържа от повече конкретика и сподели, че тези диалози предстоят.

Георги Ганев също разгласи, че към момента нямат решение дали ще вземат участие в бъдещото държавно управление със свои министри. Според Ганев, в случай че " Демократична България " реши да взе участие със свои представители в кабинета, най-логично е да поеме Министерство на правораздаването.

 

ИЗИСКВАНИЯ

" Трябва да има документално съдружно съглашение с ясни и съответни политики. Едва по-късно да се дефинира конструкция и личен състав на Министерски съвет ", съобщи по-рано водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, представена от партийния пресцентър. Тя се е срещнала с ръководителите на работните групи от левицата, които предходната седмица участваха в интензивните договаряния по съставянето на съдружен кабинет.

" По време на полемиките с другите партии беше реализирано единодушие по редица въпроси, само че остават и такива, които са противоречиви. По тях предстоят спомагателни диалози и лидерска среща ", се показва още известието на " Позитано " 20. По информация на " Сега " един от тези противоречиви въпроси е под чия " шапка " да е Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Дали да остане към районното министерство или да бъде преместено в транспортното. " Има различие по тематиката сред четирите договарящи обединения и по тази причина крайното решение ще е на водачите ", изясни участник в договарянията.

Според него лидерските диалози за това по какъв начин да наподобява новият Министерски съвет и съответно за имена на кандидат-министри ще стартират от на следващия ден, само че ще са " отвън прожекторите ". Миналата седмица полемиките по управническите цели бяха излъчени онлайн, като продължаваха с часове. 

" За нас преди всичко е значимо да бъдем общественият дирек в бъдещото ръководство и да защитим децата, и младите фамилии, работещите, бедните и пенсионерите, дребния и междинен бизнес ", е показала Нинова пред съпартийците си.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР