Формула 1 е едно от най-големите събития в света на

...
Формула 1 е едно от най-големите събития в света на
Коментари Харесай

Gong.bg представя най-великите във Формула 1

Формула 1 е едно от най-големите събития в света на спорта и се радва на голяма известност по целия свят. От 1950 година до момента най-комерсиалният авто шампионат е претърпял редица метаморфози, всяка от които е обусловила по един или различен метод пътят на естествената му еволюция. Макар и „ кралските гонки “ да водят началото си в Европа, това, което ги трансформира във големина от световен мащаб са традициите и, естествено, великите фигури. Сред тях се открояват богато съзвездие от сложни характери, джентълмени, непримирими бойци, само че най-много – водачи, за които общоизвестните предели са просто насочна точка.

продължава поредицата си от ТОП 10 ранглисти , отдадени на своята 10-та годишнина. Този път създателят е Гавраил Баталов, а ето кои са и 10-те най-велики водачи от Формула 1:

10. Нелсън Пикет-старши (1978-1991, 3 международни титли)

Стартове: 204
Победи: 23
Подиуми: 60
Пол позиции: 24

Бразилецът без подозрение има своето място измежду съзвездието велики водачи, които южноамериканската страна е дала на Формула 1. Макар да се причислява към шампионата през 1978 година, същинската кариера на Нелсън Соуто Майор стартира година по-късно като съотборник на небезизвестния Ники Лауда в закъсалия механически отбор на Брабам. Преди това да се случи обаче бъдещето му като играч е сложено под въпрос от неговия татко, който още 11-годишен го праща в тенис академия в Атланта. Непокорният изтърсак на 6-членното семейство три години пробва обезверено да заобича играта, само че не съумява, което го тласка към картинга с всички сили.

През 1980 година той приключва на 13 точки зад първенец Алан Джоунс, като легендарен остава митинга на австралиеца след старта в Аржентина. Там Пикет приключва втори, а Джоунс претендира, че колата му нарушава регулациите, тъй като е по-лека. Бъдещият първенец е убеден, че в автомобила е сложена баластра, с цел да мине за законен. Още за кариерата на Нелсън Пикет може да научите на Gong.bg.

9. Себастиан Фетел (2006 – до момента, 4 международни титли)

Стартове: 178
Победи: 42
Подиуми: 86
Пол позиции: 46

Съвсем до неотдавна германецът към момента държеше достиженията за най-младия водач, отбелязвал точки и печелил съревнование във Формула 1. Макс Ферстапен може и да ги лиши от именития си съперник, само че ще би трябвало да се потруди още доста, с цел да го детронира като най-младият първенец в историята.

Първат�Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР