Формация от американски C-130 и български C-27J Спартан“ ще изпълнят

...
Формация от американски C-130 и български C-27J Спартан“ ще изпълнят
Коментари Харесай

Български Спартан и американски Херкулес тренират десант

Формация от американски C-130 и български C-27J „ Спартан “ ще изпълнят полет за стоварване на въздушен десант (товари и парашутисти) над заповядана зона на летище Чешнегирово. Военнотранспортните самолети ще излетят от летище Пловдив и ще изпълнят полета на пределно дребна височина за прикрито доближаване към площадката за десанта. Това оповестява Министерство на защитата във връзка предстоящата българо-американската подготовка „ Тракийско лято 2020 “

След осъществяване на задачата смесената групировка ще показва разпуск на групата над летището и кацане в сгъстени шпации от време. Следват дейности на екипажите на вертолети AS-532 AL Cougar и Ми-17, които ще осъществят евакуиране от зоната на десантиране на потърпевши и осъществяване на авиомедицинска евакуация, прибавя от МО.
Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще следи персонално демонстрациите. В българо-американската подготовка „ Тракийско лято - 2020 “ вземат участие до 750 военнослужещи от Българската войска и Военновъздушните сили (ВВС) на Съединени американски щати в Европа. Тя е една от най-мащабните интернационалните подготовки, провеждани под управлението на българските Военновъздушни сили през актуалната година. Ръководител от българска страна е полковник Юрий Луканов, зам.-началник на щаба на Военновъздушни сили. 
По време на Тракийско лято - 2020 “ в границите на месец екипажи на C-130 Херкулес от състава на 37-ма транспортна ескадрила от Военновъздушни сили на Съединени американски щати в Европа извършват необятен набор взаимни подготвителни задания с присъединяване на сили и средства от българските Военновъздушни сили (военнотранспортни самолети C-27J „ Спартан “ от Транспортната авиогрупа Враждебна, вертолети AS-532 AL Cougar и Ми-17 от авиобаза Крумово, изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, зенитно-ракетни комплекси КУБ от 1-ва зенитно-ракетна база и български военнослужещи от Съвместното командване на специфичните операции). Отработват се и задания по авиомедицинска евакуация с присъединяване на медицински екипи с съоръжение от състава на Военномедицинска академия взаимно със сертифицираните екипажи на 24-а авиобаза Крумово.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР