Форматът на декларация Украйна в НАТО трябва да е първо

...
Форматът на декларация Украйна в НАТО трябва да е първо
Коментари Харесай

Йотова: Декларация Украйна в НАТО трябва да е в рамките на ЕС, а след това и на НАТО

Форматът на декларация " Украйна в НАТО " би трябвало да е първо в границите на целия Европейски Съюз, а по-късно и на самия Атлантически съюз. Това съобщи пред публицисти в Свиленград вицепрезидентът Илияна Йотова. В момента не мога да преценява формата на самата декларация. За мен мощното решение е след доста деликатен разбор и договаряния да се създаде общ за Европа текст, тогава документът би бил по-силен, разяснява Йотова.

Тя и министърът на защитата Димитър Стоянов бяха в Свиленград за тържественото честване на 110-годишнината от Освобождението на града и началото на Балканската война, осведоми Българска телеграфна агенция.

Не е съществено такива решения да се взимат " на крайник ", разяснява вицепрезидентът. По думите й това е декларация за ускорено приемане на Украйна в Алианса - " в този момент и незабавно ", и никой, в това число и българският президент, не слага под подозрение тематиката за участието на Украйна в НАТО.

Йотова означи и че досега и управлението на НАТО, и Йенс Столтенберг, не са коментирали тази декларация. Вицепрезидентът счита, че също така първо би трябвало да се конструира новият парламент с цел да бъде по-пълен дебатът.

По тематиката за Българска социалистическа партия и представянето на политическата мощ на парламентарния избор Йотова разяснява, че във всяка една такава обстановка достолепието изисква да се подаде оставка. В персонален проект за мен това е наложително. Не съм сюрпризирана от неналичието на оставка, само че огромната ми паника е, че Българска социалистическа партия падна на девет % и пето място, означи Илияна Йотова. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР