Формата на водата на Гийермо дел Торо води в номинациите

...
Формата на водата на Гийермо дел Торо води в номинациите
Коментари Харесай

"Формата на водата" на Гийермо дел Торо води в номинациите за "Златен глобус"

Формата на водата " на Гийермо дел Торо води в номинациите за " Златен глобус ", съобщи " Ройтерс ". Фантастиката, която взе и " Златен лъв " във Венеция, ще се състезава в седем категории, измежду които за най-хубав филм, постановка, най-хубава актриса (Сали Хокинс), поддържаща мъжка роля (Ричард Дженкинс) и поддържаща женска роля (Октавия Спенсър).

The Post, филмът за " Вашингтон поуст " на Спилбърг, военният " Дюнкерк " на Кристофър Нолан, " Три билборда отвън града " на Мартин Макдона и сантименталният Call me by Your Name са останалите в категорията за трагичен филм. В категорията за мюзикъл/комедия са номиринани The Disaster Artist - филмът за " най-лошия филм на света ", хоръра Get Out, " Аз, Тоня " - за фигуристката Тоня Хардинг, Lady Bird на Грета Гъруиг и The Greatest Showman.

Неизненадващо Том Ханкс и Мерил Стрийп са номинирани за основните си функции в The Post. Ханкс ще се състезава с други именити носители на статуетката като Даниел Дей Луис (Phantom Thread), Дензъл Уошингтън в Roman J. Israel, с дебютанта Тимъти Чаламет от Call me by Your Name, както и с Гари Олдман в " Чърчил ".

Забележителният британец е номиниран за първи път за която и да е от двете огромни американски награди ие. считан за " един от най-великите артисти, които в никакъв случай не са били номинирани за " Оскар ". От своя страна Олдман съобщи преди години, че златните глобуси се интересуват единствено от телевизионния рейтинг, само че не и от изкуство.

При актрисите категорията също е свръхтежка: Мишел Уилямс за All the Money in the World, Джесика Частейн за Molly`s Game, упоменатите към този момент Мерил Стрийп и Сали Хокинкс, както и Франсис Макдормънд за " Три билборда отвън града ".

Гилермо дел Торо, Стивън Спилбърг, Мартин Макдона, Кристофър Нолан и Ридли Скот (за All the Money in the World, филмът, от който Кевин Спейси бе " заличен " ) предстоящо са номинирани в режисьорската категория.

Чилийският A Fantastic Woman, First They Killed My Father на Анджелина Джоли, In the Fade на Фатих Акин, " Нелюбов " на Звягинцев и " Квадратът " на Рубен Йостлунд, с короната от Кан, ще се състезават за най-хубав филм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР