Ford ще инвестира около 5 милиарда юана (756 милиона долара)

...
Ford ще инвестира около 5 милиарда юана (756 милиона долара)
Коментари Харесай

Ford пуска нов бранд електрически коли в Китай

Ford ще влага към 5 милиарда юана (756 милиона долара) в производството и продажбата на дребни електрически коли в Китай, предава Bloomberg. Тя ще си партнира с Anhui Zotye Automobile Co.

Двете компании възнамеряват да построят нов цех в Джъдзян, а колите ще бъдат продавани под специфичен нов бранд за локалния пазар, написа Bloomberg. Джойнт венчърът е разграничен по равно сред двете сдружения, а проектите към момента не са утвърдени от регулаторите.

Автомобилните производители усилват вложенията в електрически коли, с цел да посрещнат по-стриктните условия за излъчвания и разход на гориво. Китай показа система, съгласно която ще глобява компании, в случай че не посрещнат нужните квоти и ще насърчава тези, които надминават упованията.

Ford възнамерява 70% от всички коли, които продава в Китай до 2025 година, да бъдат електрически. Компанията чака пазара за тях да нарасне до шест милиона броя до 2025 година През 2016 година са продадени 507 000 електрически автомобила, което прави Поднебесната империя най-големият пазар в света.

Ford не е единствената компания, която се насочва към Китай. Volkswagen, BMW и Tesla към този момент оповестиха проектите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР