Ford ще анализират преработения си аеродинамичен пакет на своята Fiesta

...
Ford ще анализират преработения си аеродинамичен пакет на своята Fiesta
Коментари Харесай

Ford с голяма промяна за рали Финландия във WRC

Ford ще проучват модифицирания си аеродинамичен пакет на своята Fiesta за идния кръг от Световния рали шампионат (WRC) – рали Финландия. Това ще се случи по време на тазседмичния тест за надпреварата. Себастиен Ожие и Елфин Еванс са двамата водачи, които тестват автомобила във Финландия, като през днешния ден първенецът организира втория си тестови ден.
Основният детайл от новия аеродинамичен пакет е задното крило, което би трябвало да помогне на състезателите със стабилността и сцеплението в задната част на автомобила. Това е един от главните аспекти, които екипът на Ожие се надяваха да бъде поправен за втората половина от сезона. Шефът на тима Малкълм Уилсън има вяра, че този тест ще спомогне за желаните резултати.

" Със сигурност ще се почувства разлика в представянето на колата. Работата по задното крило бе осъществена във въздушния тунел. Ще бъде огромна смяна за отбора ни ", съобщи Уилсън.

Решението дали новият пакет да бъде употребен на рали Финландия ще бъде взето по-късно тази седмица с оглед мнението на водачите.

#MondayMotivaton #WRC
@RallyFinland 26-29 July pic.twitter.com/y4wBUzgaJX
— WRC (@OfficialWRC) July 9, 2018
Маршрутът на рали Финалндия тази година е мощно изменен, като стадиите са по-технични и тесни. Очаква се надпреварата да се организира на по-ниска скорост от елементарното за Финландия. През 2017-а там господства Toyota, до момента в който за Ford и Hyundai рали Финландия бе най-слабата точка от сезона.

По средата на сезон 2018 водач при водачите е Тиери Нювил с Hyundai, следван от Себастиен Ожие на 27 точки обратно, а третото място е заето от От Танак с Toyota.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР