Ford представи Mustang Mach-E Rally – своеобразна симбиоза между Mach-E

...
Ford представи Mustang Mach-E Rally – своеобразна симбиоза между Mach-E
Коментари Харесай

Представен е Mustang Mach-E Rally – най-бързият офроуд електромобил на Ford

Ford показа Mustang Mach-E Rally – самобитна симбиоза сред Mach-E GT и спрения от произвеждане хотхеч Focus RS. Новата версия на електрическия автомобил се отличава с осъвременено окачване, подсилена отбрана на ходовата част и спомагателен тунинг.

Според Ford, прототипите на Mach-E Rally са били подложени на „ 800-километрови проби за устойчивост, симулиращи раликрос “, с цел да се подсигурява издръжливостта им отвън пътя. Задвижващият елемент е получил спомагателна отбрана от тиня и камъни, а облицовките на вратите и калниците са покрити с фолио за отбрана на боята. Цената на Ford Mustang Mach-E Rally ще бъде към 65 хиляди $, т.е. на равнището на Mustang Mach-E GT Performance Edition, а и те имат доста общо между тях, с изключение на цената.

По-специално, те си наподобяват по техническите характерности – и двата електрическия автомобил разполагат с 480 конски, само че Mustang Mach-E Rally форсира до 100 км/ч малко по-бързо – за 3,5 секунди, а въртящият миг е 881 нютонметра. Пробегът доближава 400 километра, с помощта на батерия с потенциал 91 kWh.

Ford Mustang Mach-E Rally поддържа 150 kW зареждане – задоволително, с цел да се увеличи равнището на батерията от 10% до 80% за 36 минути.

В съпоставяне с GT окачването е повдигнато с 20 милиметра, като са добавени актуализирани пружини и амортисьори MagneRide, които ще оказват помощ на електрическия автомобил да преодолява неравности по черни пътища. Зад 19-цоловите джанти от лека сплав в бяло се крият 385-милиметрови предни спирачни дискове с червени спирачни апарати Brembo.

Интериорът също е малко по-различен от общоприетия, с бели акценти на арматурното табло, кормилото и вратите, бели лайстни на долните спици на кормилото и щампа Mach-E Rally на седалките. Налице е общоприет 15,5-инчов сензорен екран, а софтуерната платформа предлага нов режим Rally Sport, който оказва помощ за възстановяване на сцеплението при заснежени и дъждовни пътища.

Предлага се и 90-дневен експериментален интервал на системата за подкрепяне на лидера BlueCruise 1.3 – тя включва усъвършенстван логаритъм при промяна на лентата, както и оптимизация за завиване. Ford Mustang Mach-E Rally ще бъде пуснат в продажба при започване на 2024 година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР