Ford Motor и GE Healthcare имат амбициозен план - да

...
Ford Motor и GE Healthcare имат амбициозен план - да
Коментари Харесай

Тези компании имат амбициозния план да произведат 50 000 апарата за обдишване за 100 дни

Ford Motor и GE Healthcare имат упорит проект - да произведат 50 000 апарати за обдишване (вентилатори) в идващите 100 дни. Това би трябвало да стане в оборудване в Мичиган, написа CNBC.

С производството на апаратите, които в този момент са от сериозна потребност, ще се заемат 500 членове на работническата организация United Auto Workers през седмицата на 20 април, споделят ръководители на двете компании. Междувременно други публични представители допълват, че заводът за съставни елементи на Ford, който се намира в Мичиган, ще има месечен индустриален потенциал от 30 000 апарата за обдишване след началото на месец юни.

Първоначалният проект на фирмите е да произведат 1 500 вентилатора до края на месец април, 12 000 апарата до края на май и 50 000 през месец юли.
 Все повече компании в Съединени американски щати трансформират производството си поради Covid-19. Какво вършат?
Все повече компании в Съединени американски щати трансформират производството си поради Covid-19. Какво вършат?

Тези артикули са от първа нужда

За производството ще се употребява лицензираният от GE Healthcare дизайн на основаната във Флорида Airon Corp. - дребна частна компания, профилирана в създаването на високотехнологични пневматични артикули за поддържане на живота. Вентилаторите на Airon са по-лесни за произвеждане от тези на GE, които бяха посочени по-рано от Ford.

" Ние сме в действителност разчувствани и приветстваме Ford за това какъв брой бързо активизира индустриалните си мощности за справяне с провокациите, пред които ни изправи коронавирусът ", сподели вицепрезидентът и основен шеф по качеството на GE Healthcare Том Уестрик. По думите му производството на вентилатори в този момент е наложително.

Устройствата работят с въздушно налягане и няма да имат потребност от електричество, изясняват от Ford.

Уестрик сподели още, че решението на GE за партньорство с Ford е взето поради огромния брой чиновници и високия индустриален потенциал на автомобилния колос, което абсолютно ще форсира скоростта и способността за разработване на по-големи размери.

Организации в Съединени американски щати обаче желаят от General Electric да употребява свои чиновници от сдружения на компанията, които към този момент са потърпевши от пандемията, за построяването на здравната техника.

Например дъщерното авиационно звено на GE - GE Aviation, съобщи, че редуцира 10% от своята работна мощ в Съединени американски щати, или към 2 600 чиновници. Освен това компанията, която е измежду огромните снабдители на самолетни мотори, ще пусне в отпуск за 90 дни 50% от своите чиновници по поддръжка и ремонт в Съединени американски щати.

Новината от Ford пък идва единствено три дни, откакто президентът Доналд Тръмп подреди на съперника General Motors, да стартира да създава апарати за обдишване. Тръмп подлага на критика компанията, че не работи задоволително бързо, с цел да създава от нужните устройства на фона на пандемията на ковид.

В отговор GM съобщи, че възнамерява индустриален потенциал от над 10 000 вентилатора за сериозни грижи месечно.

Съобщението на Ford надгражда напъните на компанията да спомага за увеличение на доставките на здравни грижи на фона на пандемията, в това число вентилатори, респиратори и маски за лице. Автомобилният колос към този момент си партнира с 3M за произвеждане на респиратори за филтриране на въздуха.
 Най-големият производител на апарати за обдишване в света: Безброй министри ни се обадиха
Най-големият производител на апарати за обдишване в света: Безброй министри ни се обадиха

Към момента няма индустриален потенциал, който да задоволи търсенето

Вчера money.bg показа с читателите си изявление на Стефан Дрегер - началник компанията Drägerwerk, която е международен водач в производството на апарати за обдишване.

Дрегер разисква провокациите пред това компанията да бъде в крайник с актуалното търсене поради ускоряването на рецесията с новия ковид. Производителят към този момент е покрит с поръчки, а шефът изяснява, че фирмите в сектора нямат потенциал да поемат даже част от световните поръчки.

Той разяснява и наклонността компании от други браншове, в огромна част от автомобилната промишленост, да пренасочат производството си към здравна инсталация или съставни елементи за такава. По думите му тези дейности са положителни, само че изработването на вентилатори не е толкоз просто. " Преди да влагаме прекомерно доста мисли в това, би трябвало да се съсредоточим върху приемането на устройства, които седят по хранилища и тези, които могат да се приспособяват. В това има доста капацитет ", добави Дрегер.
 Мъск обмисля произвеждане на инсталация за болните от ковид
Мъск обмисля произвеждане на инсталация за болните от ковид

Компании като Foxconn са преоборудвали индустриалните си линии, с цел да вършат маски
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР