Ford Motor Co. изглежда е поредната голяма компания, която се

...
Ford Motor Co. изглежда е поредната голяма компания, която се
Коментари Харесай

Автомобилен гигант предприе драстични съкращения на служители

Ford Motor Co. наподобява е следващата огромна компания, която се причислява към продължаващите съкращения, планирайки да понижи 3200 работните места в заводите си в цяла Европа, основно в Германия, показват редица медии, цитиращи немския синдикат IG Metall.

Американската автомобилна компания също по този начин възнамерява да реалокира част от работата по създаването на артикули в Съединените щати.

Планираното понижаване на работната мощ е част от напъните на компанията да понижи разноските, с цел да се оправи с продължаващите макроикономически условия на фона на опасенията от криза. Твърди се, че растящите разноски за материали за акумулатори за електрически транспортни средства са главен проблем за Ford, като компанията си е сложил цел да реализира половината от световните продажби от електрически автомобили до 2030 година

Наскоро компанията съобщи, че би трябвало да бъде по-конкурентоспособна, до момента в който минава към все по-голямо произвеждане на електрически автомобили и че този развой изисква структурни промени.

Ройтерс заяви, че Ford възнамерява да редуцира 2500 работни места в създаването на артикули и още 700 на административни длъжности, основно в Германия.

Ford осведоми служащите си в завода в Кьолн, където работят към 14 000 души, за проектите за редуциране на работни места на съвещания на работническия съвет. Освен това 3800 работещи в център за разработка в Меркенич също бяха осведомени за проектите.

Ford е в полемики с немските работен препоръки за взимане на решение. Междувременно синдикатът съобщи, че възнамерява да предприеме дейности, в случай че Ford продължи с препоръчаните съкращения.

През юни предходната година Ford предизвести за обилни съкращения на работни места в близко бъдеще в избрани европейски фабрики, защото прекосяването към произвеждане на електрически автомобили ще изисква по-малко работни часове.

През август предходната година Ford редуцира 3000 свои служащи и договорно наети чиновници, като в същото време дефинира структурата на разноските си като неконкурентоспособна спрямо други производители на коли.

В края на 2021 година Ford имаше 183 000 чиновници, припомня Ройтерс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР