Ford и Мото-Пфое приветстваха многохилядните фенове на най-посещавания фестивал за съвременна поп култура

...
Ford и Мото-Пфое приветстваха
многохилядните фенове на
най-посещавания фестивал за съвременна
поп култура
Коментари Харесай

FORD на 13-ото издание на фестивала ANIVENTURE COMIC CON 15-16 септември 2018 г.

Ford и Мото-Пфое приветстваха многохилядните почитатели на най-посещавания фестивал за съвременна поп просвета в България, Aniventure Comic Con, с изненадващо събитие. На жива арт сесия върху Ford Fiesta, графити актьор изрисува автомобила с обичани сюжети от типично японските жанрове манга и аниме.

Така екипа на Ford в България срещнa най-модерното от автомобилния свят с оптимизма и ентусиазма на младежите, чрез изрисуването на обичани техни сюжети и герои върху един нетрадиционен за целта обект – колата, която пък е най-масовото средство за напредване и също се радва на обвързаност и възхищение от необятната аудитория.

За наслада на посетителите и гостите върху Автомобил на България за 2018 година се озоваха робот от „ Гъндам ”, герои на студиото Гибли, включително Тоторо от обичания сериал „ Моят комшия Тоторо ”, самураят Кеншин, певицата Хатцуне Мику и, разбира се, покемоните в лицето на Аш, Мю и Пикачу.

От ноември 2017 година компанията Мото-Пфое вече е част от световната корпорация Sumitomo Corporation и посредством присъединяване си на Aniventure Comic Con 2018 формалният вносител на Ford в България, в същото време оказа поддръжка и на 29-тите Дни на японската просвета в България, проведени от Посолството на Япония.

Фестивалът Aniventure Comic Con към този момент e изключително известен измежду младото поколение и многочислените почитатели на новата вълна в съвременните алтернативни изкуства – стрийт арт, комикси, косплей, също по този начин настолни и компютърни игри, влогърство, изкуство в социалните мрежи и така нататък Aniventure е събитие с 13 годишна история, почнало като малко събиране на почитателите от цялата страна и прераснало в огромен и разнообразен фестивал. Отдавна в него се включват и неща, забавни на почитателите, които не са пряко свързани с Япония като комикси, филми, настолни игри, ЛАРП и компютърни игри. От предходната година събитието е и Comic Con – по сходство на други такива събития из Европа и по света.

Графити художникът на живата арт сесия, организирана от Ford на 15 септември, е Esteo от Бургас, който стартира да рисува през 2001 година. На сцената е към този момент 17 години и е оставил голям брой цветни стени зад себе си. Рисува най-вече на фестивали – в Гърция, Полша, Румъния, Сърбия, Чехия, Германия, Австрия и Испания. За него графитите са както занимание, по този начин и работа. Срещата му с новия Ford Fiesta беше изключително вълнуваща и, по думите му, автомобилът го е въодушевил да продължи с още последващи серии изрисуване върху моделите на Ford и с други разнообразни сюжети.

Клуб НАКАМА е организация, занимаваща се с популяризирането на актуалната и традиционна японска просвета в България. С помощта на съидейници, други организации и Посолство на Япония в България реализира различни мероприятия и дава поле за изява на млади хора, занимаващи се с косплей – превъплъщаване в обичани герои от комикси и анимации, изобразяване, танци, музика и т.н.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР