Форбс: България е на 46 място в класацията на най-добрите

...
Форбс: България е на 46 място в класацията на най-добрите
Коментари Харесай

Форбс: България е на 46 място в класацията на най-добрите страни за бизнес

Форбс: България е на 46 място в класацията на най-хубавите страни за бизнес
България е на 46 място в класацията „ Форбс “ на най-хубавите страни за правене на бизнес през 2018 година

„ Форбс “ отбелязва, че през последните години мощното вътрешно търсене, съчетано с ниските интернационалните цени на енергоносителите, способства за икономическия напредък на България с близо 4% и за понижаване на инфлацията.

"Въпреки удобния капиталов режим, в това число ниските, плоски корпоративни налози, остават обилни провокации “, написа изданието и прибавя: „ Корупцията в обществената администрация, слабата правосъдна система, ниската продуктивност, неналичието на бистрота в публичните поръчки и съществуването на проведена престъпност не престават да пречат на капиталовия климат и икономическите вероятности на страната “.

България е изпреварена в класацията от Румъния и Гърция, които са надлежно на 41 и 42 място. В същото време страната ни е пред Хърватия /52/, Сърбия /56/ и Турция/57/.

Брекзит не е попречил на Англия да оглави класацията на „ Форбс “ за най-хубава страна за правене на бизнес. На второ място е Швеция, а на трето Хонконг. В първата петица попадат още Холандия и Нова Зеландия.

В топ 10 са Канада, Дания, Сингапур, Австралия и Швейцария. Най-голямата стопанска система в еврозоната Германия е 14. Двете суперсили Съединени американски щати и Русия са надлежно 17 и 55.

При съставянето на класацията изданието е отчело 15 разнообразни индикатора: защитеност на правото на благосъстоятелност, нововъведения, налози, технологии, корупция, размер на пазара, политически опасности, витален стандарт, качество на работната мощ, персонална, комерсиална и финансова независимост, администрация и защитеност на вложенията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР