Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас

...
Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас
Коментари Харесай

Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li

Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина чартърен за 10 години

Примата на българската сцена Лили Иванова е хвърлила око на един от най-апетитните терени в Морската градина на Бургас. Фондацията на именитата певица е изпратила писмо до кмета Димитър Николов с искане да вземе чартърен тогавашния емблематичен ресторант „ Кралско село “, някогашен „ Бургаски вечери “, който се намира директно до Летния спектакъл в Приморския парк, благосъстоятелност на „ Благоустройствени градежи “ ЕООД. Това сподели инспекция на Флагман.бг в уеб страницата на Общинския съвет в Бургас. 

Бургазлии помнят, че паметната кръчма бе от желаните места за поданици и посетители на града - с съвършено меню и изтънчен усет, само че откакто през 2017 година избухна в пламъци ( ), рейтингът му се срина и през последните години не работи. От докладната бележка на заместник-кмета по Финанси, бюджет и стопанска система Станимир Апостолов излиза наяве, че Фондацията желае да терена чартърен за 10 години, за да го трансформира в многофункционален културен център, носещ името " Saloon LI ".

Предвижда се, посредством възобновяване да се модернизира пространството, с цел да се впише в градската и парковата среда, като при проектирането на фасадите и другите детайли ще бъдат заимствани елементи от съществуващите екстериорни решения в зоната, в която е ситуиран обекта. Културния център ще включва многофункционална част, отчасти завършена като зимна градина с опция за отворени размери и хармонично обединение с парковата среда за изложения, срещи, концерти, показване на създатели и творби, както и друга културна, художествена и съпътстваща активност. В рамките на съществуващата постройка ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и посетители, информативен център за разпространение на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи пространства, гримьорни и други ", написа в докладната бележка на Апостолов.

Посочено е още, че задачата на фондацията е да се осъществя един прелъстителен и съвременен обект, изпълняваш характерни художествени и креативен функционалности, посредством който да разпространява българското изкуство, да подтиква развиването на млади гении и да отдаде нужната респект на бележити създатели. Ще бъдат проведени и школи за деца и възпитаници.

За подписване на контракт за наем над 3 години е належащо решение на Общинския съвет на Бургас. В края на месеца, когато се организира общинската сесия и настояването бъде гласувано, ще стане ясно дали Лили Иванова ще се настани в най-желания от бизнеса парцел в Морската градина на Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР