Фондацията на Нана Гладуиш “Една от 8” представи за първи

...
Фондацията на Нана Гладуиш “Една от 8” представи за първи
Коментари Харесай

Розовият кемпер на Фондация "Една от 8" тръгва на път, за да помага на жени с рак на гърдата



Фондацията на Нана Гладуиш “Една от 8” показа за първи път пред обществото розовия кемпер на фондацията на бул. “Витоша” в София.

Кемперът съставлява мобилен клуб на фондацията, който в идващите шест месеца ще обиколи над 25 града в страната и основни онкологични лечебни заведения, като част от плана „ Сърдечни приятелки “.
9

Още идната седмица деятелите на фондацията ще посетят градовете: Дупница, Кюстендил, Благоевград и Самоков. Дейностите, които се оферират в „ Розовия кемпер на Една от 8 “ са: самостоятелни осведомителни и на практика съвещания, самостоятелни психически съвещания, техники за справяне със напрежението, препоръки за хранене по време на лекуване, арт-терапии, групови занимания, препоръки от професионален гримьор, разпределяне на аксесоари за дами с рак на гърдата и доста други.

„ Днес като създател на Фондация "Една от 8 ", съм извънредно щастлива, че можем да представим една наша сбъдната фантазия за Розовия кемпер на фондацията и плана "Сърдечни приятелки ". Така ние от Фондация "Една от 8 " ще тръгнем по всички градове в страната, с цел да предлагаме помощ, поддръжка, подпомагане, аксесоари - всичко, което е належащо на дамите с рак на гърдата в България и техните близки “, сподели разчувстваната водеща, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Засега стартираме с самостоятелни душевен съвещания, на практика осведомителни съвещания, с арт-терапии, с групи за взаимопомощ, с модули за хранене по време на терапия. В бъдеще се надявам да можем да вършим и профилактични прегледи в страната безвъзмездни, като за задачата се надавам да можем да съберем средства, с цел да закупим мобилен ехограф, който да може да се постави в този кепмер. В задната част има легло и доктор ще може да прави тези прегледи “, сподели Нана.
9

„ За нас като една организация, която се пробва, която се пробва да оказва помощ на дамите да минават през тази диагноза по един хубав и грациозен метод, здравословен, тъй като аз сега съм за повторно с тази диагноза и по-добре разбирам какво значи да имаш по-малко коса или да имаш вярната перука, да имаш качествената протеза или красивия тюрбан, да им а кой да ти направи гратис, тъй като може би нямаш благоприятни условия, веждите или нещо друго. Това са извънредно значими препоръки, които и единствено един сървайвър, който го е претърпял може да показа с дамите, тъй че за мен е наслаждение. Благодаря на всичките ни сътрудници, които повярваха в нас. Надявам се напълно скоро да им покажем какво огромно положително са създали “, показа борбената българка.
9

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР