Фондация Verified USD наскоро представи USDV - стабилна монета, обезпечена

...
Фондация Verified USD наскоро представи USDV - стабилна монета, обезпечена
Коментари Харесай

Нова стабилна монета ще използва американски държавни ценни книжа като обезпечение

Фондация Verified USD неотдавна показа USDV - постоянна монета, обезпечена с токенизирани държавни облигации на Съединени американски щати.

Обезпечението е формирано единствено от токени на Matrixport Short-term Treasury Bill (STBT), което разрешава на притежателите да получават рентабилност от държавни скъпи бумаги посредством блокчейн.

Използвайки стандарта за токени за скъпи бумаги ERC-1400, STBT подсигурява директни заплащания на упълномощени вложители, като прави оценка годишната процентна рентабилност (APY) на 4.9% въз основа на седемдневно показване. Интересното е, че USDV насочва тази рентабилност само към миньорите на токени, насърчавайки взаимната общественост.

STBT на Matrixport, с обща заключена стойност от $112 милиона, се подрежда на второ място по величина измежду основаните на Етериум токенизирани държавни облигации, като предлага доказателство за запаси в действително време за бистрота. Наградите се разпределят благодарение на логаритъма ColorTrace на LayerZero. Фондацията Verified USD загатна за евентуална бъдеща поддръжка на спомагателни държавни активи във веригата.

Това развиване е в сходство с по-широката наклонност в DeFi бранша, където протоколите от ден на ден обгръщат действителни активи (RWAs).

Емитентите на постоянни монети, като Verified USD, възприемат RWA, с цел да покачат прозрачността и доверието в обезпеченията, разграничавайки се от податливите на волатилност алгоритмични постоянни монети, които се появиха през миналата година.

Въпреки неотдавнашната волатилност на американските държавни облигации, дължаща се на икономическата неустановеност, фондация Verified USD не е обезкуражена, като при стартирането си е осигурила интеграции с 23 сътрудници. USDV, токен с ERC-20 код, употребява стандарта Omnichain Fungible Token (OFT) на LayerZero, което разрешава съгласуемост сред веригите. Одитиран от Zellic, Ottersec и Paladin Security, първичният старт на USDV обгръща голям брой блокчейни .

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР