Фондация Ермитаж - Великобритания, която подкрепя руския музей в Санкт

...
Фондация Ермитаж - Великобритания, която подкрепя руския музей в Санкт
Коментари Харесай

По примера на Амстердам, Лондон прекратява връзки с Ермитажа

Фондация " Ермитаж " - Англия, която поддържа съветския музей в Санкт Петербург, разгласи, че приключва напъните си за " построяването на културни мостове сред Обединеното кралство и Русия ", написа изданието TheArtNewspaper.

„ Дълбоко разтревожени сме от събитията в Украйна и взехме решение да прекратим всички наши действия, както и отменихме всички планувани събития. Мислите и молитвите ни са с народа на Украйна “, пишат те.

Новината за смяната в курса е от изключително значение, тъй като Михаил Пиотровски, който от 30 години е отпред на музея в Санкт Петербург, е в управата на английската фондация, а от 2015 година е и неин президент. Той е и ръководител на Съюза на музеите в Русия. Пиотровски е в сензитивна позиция като шеф на Ермитажа и като археолог и експерт по история на изкуството, надълбоко предан на интернационалното съдействие.

В прочувствено изказване, оповестено от основаната в Съединени американски щати Фондация " Музей Ермитаж " (основана 1994 г.) Пиотровски написа: " Светът е полудял, и в никакъв случай към този момент няма да е същият, нещата, които се случват сега, са непредсказуеми, те не би трябвало въобще да се случват. Все отново би трябвало да запазим успокоение посред цялата полуда, тъй като нашата задача е да съхраним културните мостове сред нациите, които в този момент са по-важни отвсякога. Те ще оказват помощ на нациите да се чуват и да поддържат разговора, а не насилието. Ще са нужни координираните ни старания, с цел да помогнем на културата да оцелее през бурни времена. "

Пиотровски добавя, че " другарството се изпитва в сложни времена " — и благодари на всички за другарските усеща към Ермитажа.

Миналата седмица частно финансираният Ермитаж в Амстердам също прекъсна връзките си с музея в Санкт Петербург поради офанзивата на Русия над Украйна. В изказването се споделя: " Дълго време Ермитаж Амстердам се дистанцираше от политическото развиване в Русия на Путин. Настоящото нахлуване против Украйна направи разграничаването ни несвоевременно. Войната унищожава всичко. "
 Творците от Русия се отхвърлят от присъединяване на Венецианското биенале
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР