Фондация Даная“ с протест пред Министерски съвет. Майката на починалото

...
Фондация Даная“ с протест пред Министерски съвет. Майката на починалото
Коментари Харесай

Фондация „Даная“ с протест пред МС: Настояват за оставка на директора на „Пирогов“

Фондация „ Даная “ с митинг пред Министерски съвет. Майката на умрялото момиче и жители упорстват за оставката на шефа на болница „ Пирогов “.

Под надпис „ Вън мафията от опазването на здравето “ стартира митингът тук. Виждате - събрали са фамилията на умрялото дете, жители...
Освен „ понасяне на отговорност “ за гибелта на 15-годишнопто момиче, измежду главните претенции на протестиращите са и въвеждане на правила за „ по-добра здравна процедура “. 

Производството е за „ породена гибел заради неведение или немарливо осъществяване “

Преди дни прокуратурата образува досъдебно произвеждане по случая за породена гибел заради неведение или немърливо осъществяване.

Бяха назначени две инспекции от Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, които, след втората инспекция, оповестиха, че са установили нарушаване в две лечебни заведения при предписването и отпущането на лекарствения артикул, нужен за лекуването на Даная.

Потърсихме и през днешния ден „ Пирогов “ за коментар по отношение на настояванията за оставка на доктор Валентин Димитров, само че без триумф.

Въпреки минусовите температури майката на Даная - Ани Стоянова, и жители са втори ден на митинг пред „ Пирогов “

Позицията на болничното заведение е, че на административно равнище неточности не са били позволени при лекуването на Даная.

От Министерството на здравеопазването също не пожелаха да разясняват през днешния ден. Още преди повече от месец стана ясно, че здравният министър проф. Хинков, който ще напусне поста си след ротацията на 6 март, като един от главните претекстове е точно казусът „ Пирогов “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР