Фондация Четири лапи и Столична община ще си партнират за

...
Фондация Четири лапи и Столична община ще си партнират за
Коментари Харесай

Бездомните кучета в Слатина минават на диета, канис терапия за деца в приюта

Фондация " Четири лапи " и Столична община ще си партнират за приюта за бездомни кучета в Слатина.

Във " Втори късмет " четириногите ще минат на здравословна диета, тъй като измежду тях има доста с наднормено тегло, изясни Марина Иванова, шеф на " Четири лапи " у нас. В приюта ще бъде обособено и помещение за канис-терапия на деца със специфични потребности, добави тя. 

При това лекуване животното е тип медиатор сред децата и казуса им, без значение дали става думи за физически или психически увреждания или поведенчески отклонения. Мобилен екип на " Четири лапи " към този момент ползва канис-терапия на деца, тъй че няма да се постанова да се назначават експерти в приюта в Слатина, съобщи още Иванова пред комисията по екология в общината, която утвърди плана. 

Столична община ще извърши ремонт на постройката на приюта и облагородяване на външните пространства и ще заплаща сметките за ток, вода и транспортиране на биологически боклук, планува съглашението със период за 10 години. 

" Четири лапи " пък е виновна да обезпечи личен състав от ветеринарен доктор, водач и гледачи, да построи система за видеонаблюдение, да провежда осведомителни и осиновителски акции, както и да оборудва ветеринарномедицинска лечебница. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР