Фондация BRDA, която се занимава с устойчива архитектура, измисли необичаен

...
Фондация BRDA, която се занимава с устойчива архитектура, измисли необичаен
Коментари Харесай

Полска фондация дарява прозорци за възстановяване на украинските домове

Фондация BRDA, която се занимава с устойчива архитектура, измисли необикновен метод да помогне на украинското цивилно население. Тя събира прозорци и ги изпраща на украински организации, които построяват отначало разрушени от войната къщи. За тази цел се организира благотворителен търг, на който се предлагаха дизайнерски мебели и орнаменти, заяви " TVP World ".

" Общо за тази година и половина сме дарили повече от 1600 прозореца. Това е огромен брой, тъй като значи няколкостотин семейства, в които хората ще могат да се върнат и да заживеят още веднъж на топло и несъмнено ", съобщи президентът на фондация BRDA Зофия Яворовска.

" Къща без прозорци през зимата е място, в което е невероятно да се живее, а в Украйна има хиляди такива домове, на които ние изпращаме прозорци ", уточни организацията. " Прозорците са скъпи и сега на практика не се намират на територията на Украйна ".

" Те се поемат от обществени организации, които самоуверено възвръщат разрушените къщи - сами, без отмора, разчитайки на нашата поддръжка ", добави Яворовска.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР