Фондация „Америка за България“ не финансира политици, политически партии, политическа

...
Фондация „Америка за България“ не финансира политици, политически партии, политическа
Коментари Харесай

Америка за България: Не финансираме политици, партии, политическа дейност или протести

" Фондация „ Америка за България “ не финансира политици, политически партии, политическа активност или митинги ", обявиха от организацията в своя позиция, оповестена на уеб страницата им. Позицията идва след публикация по тематиката на Стефан Джендов в уеб страницата " Гласове ".

Пълният текст на позицията:

С оглед скорошни изявления, които се пробват да изкривят истината за Фондация „ Америка за България “, бихме желали да изясним обстоятелствата:

Фондация „ Америка за България “ е самостоятелна, неправителствена и неполитическа американска фондация, която работи в партньорство с български организации за подсилване на частния бранш и демократичните институции в страната.

Фондация „ Америка за България “ не финансира политици, политически партии, политическа активност или митинги.

Фондация „ Америка за България “ не упражнява въздействие, нито насочва възгледите на наети специалисти, консултанти и организации, които финансира.

Фондация „ Америка за България “ дава поддръжка за планове и организации от цялата страна посредством открита и налична за всички процедура за кандидатстване за финансиране, разказана на нашата уебстраница. Всички планови оферти би трябвало да дават отговор на целите в четирите ни области на работа: Бизнес, предприемачество и технологии; Културно-исторически и естествен туризъм; Добро обучение и работни умения; и Благоприятна бизнес среда.

Фондация „ Америка за България “ предизвиква прозрачността и отчетността в активността на всяка една организация или социална персона. Поддържаме най-високите етични стандарти при ръководството и администрацията на нашите планове, както и персонална и професионална честност, бистрота и отчетност и чакаме същото от финансираните от нас организации и сътрудници.

Въпреки, че няма правно условие, Фондацията разгласява на интернет страницата си информация за всички планове и организации, които са получили планово финансиране от нас от основаването ни през 2009 година до през днешния ден.

Фондация „ Америка за България “ също следва интернационално признатите практики да заплаща хонорар за предоставени експертни съвещания, разбори и участия в разнообразни конгреси.

Работата в нестопанския бранш не е занимание. Нестопански, неправителствен, цивилен бранш – без значение по какъв начин го назоваваме, работата в тази сфера е професионално занятие, което изисква експертиза и непрекъснато рационализиране както всяка друга професионална позиция в бизнеса или държавните институции. Често този бранш се занимава с едни от най-тежките обществени и публични проблеми. Работата в неправителствена организация е специалност, пристрастеност и безрезервност.

Някои от нашите планове включват Епископската базилика на Филипопол в Пловдив; огромен брой планове в региона на туризма в Северозападна България и по река Дунав, които оказват помощ за развиването на витални общности и стопанска система в тези региони; детски теоретичен център „ Музейко “; дружно с сътрудници от бизнеса и самостоятелни донори обновихме детските отделения на болница „ Пирогов “; подкрепихме национални и общински лечебни заведения, обществени услуги, читалища, организации и хора в потребност в цялата страна по време на Ковид кризата; поддържаме стратегии за развиване на предприемачеството и бизнеса в България, и доста други.

Подкрепяме и планове на организации, които работят за удобна бизнес среда. Всеки бизнес, дребен или огромен, има потребност от сигурна и постоянна бизнес среда. Трябва предвидимост, с цел да се притеглят и задържат вложенията в страната. Предвидимост значи безпристрастна правосъдна система, самостоятелни медии, и ефикасни антикорупционни дейности.

Приветстваме интереса на медиите и се надяваме да опишат историите на подкрепените от нас планове, всеки един от които цели да подкрепи България в укрепването на частния бранш и обвързваните с това демократични институции, в привличането на вложения и задържането на локалния бизнес в България. Фондацията поддържа българи от всички сфери на активност и елементи на страната, които се пробват да трансфорат България в по-добро място за живот, работа и семейство.

Съзнаваме, че нашите думи могат да бъдат изкривени, извадени от подтекст и употребявани за логическа илюзия, както виждаме, че от време на време се случва. Затова е значимо да изясним обстоятелствата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР