Фондът "Научни изследвания" /ФНИ/ ще представи над 130 български научни

...
Фондът "Научни изследвания" /ФНИ/ ще представи над 130 български научни
Коментари Харесай

Фондът Научни изследвания ще представи над 130 български научни проекта

Фондът "Научни проучвания " /ФНИ/ ще показа над 130 български научни плана на огромното отворено събитие "Седмица на бенефициентите на ФНИ ", което продължава до 5 юли в София. Представянето на плановете от региона на химическите и селскостопанските науки стартира през днешния ден от 9.00 часа в зала "Проф. Марин Дринов ", оповестиха от пресцентъра на Академията.

ФНИ е главен народен инструмент за подпомагането на научните проучвания и за стимулирането на млади учени посредством финансирането на планове в разнообразни научни посоки.

С тази своя функционалност Фондът има съществена роля за развиването на науката в България. В сходство с Националната тактика за развиване на научните проучвания в България /2017-2030 г./ и в осъществяване на информационната тактика на ФНИ, Фондът провежда "Седмица на бенефициентите на ФНИ " от 1 до 5 юли в София.

Целта на форума е ръководителите на планове от всички научни области, финансирани от ФНИ в конкурсната сесия за планове за научни проучвания през 2017 година, да показват настоящите резултати от осъществяването на първия стадий на плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР