Фонд "Земеделие" ще предостави публична информация за кредитополучателите, чиито стари

...
Фонд "Земеделие" ще предостави публична информация за кредитополучателите, чиито стари
Коментари Харесай

Фонд Земеделие обеща да обяви на кого опрощава заеми

Фонд "Земеделие " ще даде обществена информация за кредитополучателите, чиито остарели заеми ще бъдат изплатени с пари от бюджета - това оповестиха от Фонда в отговор на питане на БНР.

До 25 ноември се одобряват заявки от аграрни производители за опрощаване на старите им задължения, които не могат да бъдат покрити поради пандемията.

Близо 57 милиона лв. е сумата, която Фонд "Земеделие " ще насочи към аграрни производители за погасяване на остарели заеми, предоставени от Фонда в интервала 2008-2012 година

Държавната помощ се поставя на животновъди и картофопроизводители.

Подкрепата е под формата на до 100 000 евро безплатни средства, покриваща част от главницата и лихвите. Целта е фермерите да продължат своите действия по време на пандемията и след нея.

Тази опция обаче разбуни духовете измежду земеделците, които правилно са изплатили задълженията си и се появи подозрение, че се опрощават дължими пари на тъкмо избрани доближени до властта хора.

Затова фермерите желаеха повече информация за тези, на които ще се опрощават заемите.

В отговор на запитването от Националното радио Фонд "Земеделие " се ангажира след приключване на периода да оповести какъв брой и кои фермери са взели участие в схемата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР