Фолксваген“ създава алианс с Форд“Германският автомобилен концерн Фолксваген“ ще формира

...
Фолксваген“ създава алианс с Форд“Германският автомобилен концерн Фолксваген“ ще формира
Коментари Харесай

„Фолксваген“ създава алианс с „Форд“

„ Фолксваген “ основава алианс с „ Форд “
Германският авто тръст „ Фолксваген “ ще образува алианс с американската автомобилна корпорация „ Форд мотор къмпани “. Това съобщи ръководителят на „ Фолксваген “ Херберт Дис след срещата на ръководителите на немските автомобилни колоси с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Белия дом.

„ Намираме се в доста напреднал етап на договаряния и разговор с корпорацията „ Форд “ за основаването на световен авто алианс, което също по този начин ще укрепи американската автомобилна индустрия “, съобщи Дис. Той е уверен, че алиансът ще разреши на „ Форд “ да укрепи своите позиции в Европа.

Дис означи, че „ Фолксваген “ в бъдеще могат да употребяват заводите на „ Форд “ в Съединени американски щати за производството на своите леки коли. „ Вероятно, ние ще използваме мощностите на „ Форд “ в Съединени американски щати, с цел да вършим коли за себе си “, добави той. Топ мениджърът също по този начин съобщи, че в сегашния миг немският авто колос разисква опцията за строителството на собствен втори цех на територията на Съединени американски щати.

По-рано бе обявено, че автомобилните производители договарят за евентуално съдействие в редица области.

Според известието на пресслужбата на Белия дом, във вторник президентът Доналд Тръмп се е срещнал с тримата немски автомобилни производители. По време на срещата с топ мениджърите на „ Фолксваген “, „ Даймлер “ и BMW американският водач е споделил вижданията си, че всички автомобилни концерни откриват свои производства в Съединени американски щати и по този начин основават по-приятелска делова атмосфера. /Ройтерс
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР