Фолксваген и неговите партньори в Китай ще инвестират над 10

...
Фолксваген и неговите партньори в Китай ще инвестират над 10
Коментари Харесай

"Фолксваген" ще инвестира над 10 млрд. евро в електромобили в Китай

Фолксваген " и неговите сътрудници в Китай ще влагат над 10 милиарда евро в създаването на електрически коли и коли, употребяващи различни горива, заяви организация " Блумбърг ". До 2025 година проектите на концерна са да показа 40 създадени в страната модела.

Прeз първата половина на идната година потегля сглобяването на електрически коли взаимно с държавната китайска компания Anhui Jianghuai Automobile Group. През септември от " Фолксваген груп " оповестиха, че неговите 12 марки ще влагат 20 милиарда евро в електрически автомобили. Идеята е всеки от над 300-те модела на " Ауди ", " Сеат ", " Шкода ", " Фолксваген ", " Бентли ", " Ламборгини " и така нататък да има своя версия на ток.

Плановете са концернът да продава по 400 000 електрическия автомобил на година през 2020 година и 1.5 милиона пет години по-късно.

Миналата седмица " Форд " и техният китайски сътрудник Anhui Zotye Automobile Co оповестиха вложения в разработките на коли на ток в размер на 753 милиона $.

През септември китайското управление разгласи наложителни квоти за електрически автомобили в продажбите на всички марки, работещи на локалния пазар. Те би трябвало да са 10% през 2019 година и 12 на 100 през 2020-а.

Според прогноза на " Блумбърг ню енерджи файнанс " след към 25 години в международен мащаб продажбите на коли на ток ще са по-големи от тези, задвижвани с мотор с вътрешно горене. Това ще стане факт главно с помощта на поевтиняването на батериите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР