Фокусирахме се върху това, което още би могло да се

...
Фокусирахме се върху това, което още би могло да се
Коментари Харесай

Денков след срещата със службите: Алексей Петров не се е чувствал застрашен

" Фокусирахме се върху това, което още би могло да се направи, с цел да се оправи страната с тежките закононарушения. За момента няма открита връзка сред другите убийства, коментирани най-вече в медиите в последно време ”. Това съобщи министър-председателят Николай Денков след срещата с представители на Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност. Премирът ги предложения на диалози в четвъртък вечерта, а съвещанието продължи над два часа.

Причината за диалозите в Министерския съвет са " зачестилите тежки престъпни закононарушения в страната ”. Срещата се организира два дни след показното ликвидиране на предприемача Алексей Петров. " Има прекалено много разнообразни линии по отношение на убийството на Алексей Петров, свързани с неговите позиции в ДАНС, с бизнес ползи, тъй че се изследват разнообразни претекстове за това закононарушение, в това число възмездие. Алексей Петров не се е чувствал заплашен и е ходил без защита напоследък. Има съответни следи, по които се работи, само че не могат да бъдат показани обществено ”, добави министър председателят. Той изрично отхвърли убитият Алексей Петров да има нещо общо със сформирането на кабинета. Денков нарече сходно изказване " спекулации ”.  

Вътрешният министър Калин Стоянов също разяснява хода на следствието на показното ликвидиране от сряда. " Не можем да приказваме за гангстерска среда и завръщане на мутренските години ”, безапелационен беше той.

" Мислихме по какъв начин да избегнем последващи сходни закононарушения. Важно е институциите да подобрят връзката между тях ”, сподели Денков, уточнявайки, че приказва за Министерство на вътрешните работи, служби и прокуратура.  " Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата подписаха съглашение за координационен механизъм за продан на информация и взаимна активност, само че единствено за наркотрафика и проблемите с трафика на мигранти. Днес се договорихме министър Стоянов да влезе по отношение на прокуратурата и да бъде уголемен обсегът на това съглашение, тъй че в него да влязат закононарушенията против личността и битката с корупцията ”, означи министър-председателят.

Премиерът счита, че работата с лицата, които биха могли да въздействат на националната сигурност, би трябвало да се ускори за предварителна защита, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР