Фокусът на трябва да бъде насочен върху ръководството на Гранична

...
Фокусът на трябва да бъде насочен върху ръководството на Гранична
Коментари Харесай

Кой не си е свършил работата, за да се случи трагедията в Бургас?

" Фокусът на би трябвало да бъде ориентиран върху управлението на " Гранична полиция ", а върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи. Трябва да бъде оценено какви дейности са подхванали Държавната организация за бежанците и Държавната организация " Национална сигурност ". Проблемът не би трябвало да се търси единствено в една конструкция на Министерство на вътрешните работи, а в цялостната система за сигурност ", коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в ефира на  " България заран ".

" Мерките, които не са били подхванати като превантивно деяние, са сложни. Всичко, което се случва с този рейс, значи, че някой не си е приключил работата ", смята той.

Цветанов акцентира, че техниката, закупена с цел да обезпечи наблюдаване на външната граница на Европейския съюз, не е в редовност.

" Имаме разграждане на системата за сигурност с неналичието на механически качества. Командироването на жива мощ на тези гранични пунктове от полицейски чиновници и структури от вътрешността на страната ще сътвори различен проблем. Ще бъде предизвикано увеличението на криминогенния фактор и стандартната престъпност ", разяснява някогашният вътрешен министър за Bulgaria ON AIR.

В отговор на въпрос по какъв начин системата би могла да бъде изчистена от корумпираните чиновници, Цветанов даде образец с кадровите решения, които е е взел по време на своето ръководство.

" Запазих дирекция " Вътрешна сигурност ", която има съществена функционалност, с цел да обезвреждаме сходни корупционни практики в системата на Министерство на вътрешните работи. Когато нямаш  интерес към публични поръчки и  не искаш да прикриваш някого, остави назначените от предшественика ти на основните позиции ", посочи той.

Цветанов акцентира, че сериозен проблем към днешна дата е и войната сред институциите. 

" Личните визии на най-висшите професионални фигури, които са в системите, основават напрежението. Вътрешният министър и основният прокурор би трябвало да преодолеят това персонално отрицание един към различен ", установи той.

Бившият вътрешен министър заключи, че България е изгубила своето водачество в бранша на сигурността.

Според него е извънредно значимо " да се приведе в популярност проведената престъпност с акцент върху каналджийството ".

" България и Турция би трябвало да споделят интензивно, тъй като това е един от методите да преодолеем протичащото се през днешния ден ", заключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР