Фог нюз публикува документи, които доказват, че жената, с която

...
Фог нюз публикува документи, които доказват, че жената, с която
Коментари Харесай

Разкрития за прокурора Гешев – на другия ден

Фог нюз разгласява документи, които потвърждават, че дамата, с която живее зам.-главният прокурор Иван Гешев е обвързвана във компании с непосредствен сътрудник на Александър Ваклин. Ваклин е индивидът, който е подал сигнал и свидетелства против кметицата на „ Младост “ Десислава Иванчева за предоставяне на рушвет.
На първа инстанция Специализираният съд присъди 20 години затвор за Иванчева и 15 години за нейната заместничка Биляна Петрова. В голям брой свои изказвания Иван Гешев твърдеше и продължава да твърди, че двете са отговорни, че той и сътрудниците му са работили в границите на закона и единствената му цел е битката с корупцията. Нито един път обаче не загатна, че партньорката му е в бизнес връзки с компании, свързани по разнообразни способи с главния очевидец. Което е фрапантен спор на ползи и даже закононарушение, в случай че се одобри версия за поръчково премахване на кметиците.

Пред уеб страницата Медиапул прокурор Гешев отказал да разяснява обстоятелствата, изнесени във Фрог нюз. Имал хигиенични съображения и не коментирал уебсайт, който, съгласно него, е обвързван с живеещия сега в Белград банкер Цветан Василев.

Колегите го питали за изнесените обстоятелства, а той завъртял латерната…

Какво стана след оповестения материал във Фрог нюз?

- На втората минута се обадиха другари и сътрудници, които ни поздравиха и разтревожени ни предизвестиха да се готвим за „ ответен удар “.

- Юристи, сред тях и някогашни прокурори, пробваха да се майтапят: „ Потропаха ли ви към този момент на вратата? “ И допълниха съществено: „ Звънете когато и да е, в случай че се случи нещо… “

- Читатели ни поздравиха за куража. Но и те предизвестиха да се пазим.

- Само няколко медии оповестиха за разкритията. Т.н. национални малките екрани мълчат. Пеевските издания – там е ясно.

- Няма реакция от прокуратурата, макар, че става дума за голям скандал. О-ГРО-МЕН!

- Няма реакция от политици.

Известен политик показа, по какъв начин съгласно него, са се развили нещата на върха в прокуратурата след обявата. „ Тия да бъдат размазани! Колко пъти се сподели, че този уебсайт би трябвало да бъде спрян! Повдигнахте пет обвинявания на Стефанов, забранихте му да напуща страната, пое го Специализираната прокуратура, командировахме полковници от военна прокуратура по делата против него… И КПКОНПИ се включена, и Национална агенция за приходите три години вече… Подслушвате, следите, ровите, натискате техни сътрудници да „ кажат “ нещо… И какво?! Продължават да пишат! И да дишат! Пеевски е гневен. Ще хвърчат глави. Имате фамилии, желаете кариера – мислете, тъй като... Някаква медийка и скапани журналистчета ни се присмиват! Размажете ги! Ние сме шибаната страна, мамицата им!

Прочетохме и подобен коментар: „ Какво като жена му има връзки с Ваклин, тя няма ли право на бизнес? “ Има, несъмнено. Но когато е в бизнес връзки с основния очевидец по дело, което е под контрола на мъжа-партньор в живота й, разумно е да се съмняваме, че с кметиците е осъществена разпра, поради нечии ползи. При подобен проблем, в случай че основният прокурор Цацаров бе реагирал по модела, който постанова заместникът му, то Гешев към този момент щеше да е задържан и с повдигнато обвиняване. В ареста щеше да е и партньорката му. В килията, където бяха Иванчева и Петрова, да речем. В законодателството има най-малко няколко текста, които аргументират сходно решение.Ще се задейства Висшия правосъден съвет. Инспекторатът също.

Но такова знамение няма да се случи. Не и у нас. Дори оставка няма да има. Медиите на Пеевски, ще изкарат Гешев жертва на скрит план, финансиран от олигарси. Т.нар. хайлайф мълчи, тъй като си знае греховете. Скандалът ще се разяснява „ на ухо “, а коментиращите ще се оглеждат плахо.

Прокуратурата от дълго време е страна в страната. А може би към този момент самата страна. Нарича се МАФИЯ.

Всички знаят, всички са наясно. Но не подхващат нищо. От шубе ли, поради някакви сметки, от равнодушие... Чакат непознати посолства и страни да хвърлят камък в блатото. И те го вършат към този момент, популярност Богу. Но ние, ние...

Фрог нюз прави своята работа, съгласно силите си. Добре, зле – читателите са мерилото.

Всеки ден получаваме удари, предизвестия, закани. Получаваме и доста поздравления. Понякога, в сложни моменти, отпускаме гарда: За какво вършим всичко? За кого? Злото е толкоз силно… След това продължаваме още веднъж напред. Без патетика, без драми. Просто работа. А може да си живуркаме, превъзнасяйки мощните на деня и пласирайки жълтении. Мнозина го вършат, само че ние май сме друга порода - за положително или за неприятно.

Знаем, че след обявата за Гешев, ще последват репресивни дейности. Винаги се стоварват. Ще са облечени в „ причини “ за правда, а може и без никакво пояснение. Правят го от боязън и не стигат към този момент до прекаленост – арести и физическо премахване – с цел да не пламне искра, от която да изгори чергата на властта. И да не ни трансфорат в герои и жертви. Казват го хора от техния кръг.

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР