focus-news.netПрезидентът Еманюел Макрон обеща на френския народ, че пострадалата от

...
focus-news.netПрезидентът Еманюел Макрон обеща на френския народ, че пострадалата от
Коментари Харесай

ТАСС: Президентът на Франция обеща да възстанови катедралата Нотр Дам

focus-news.net

Президентът Еманюел Макрон даде обещание на френския народ, че потърпевшата от пожара катедрала Нотр Дам ще бъде възобновена. Това, както оповестява сътрудник на ТАСС, е декларирал френският държавен глава пред публицистите на площада пред Парижката „ Света Богородица “.

„ Тържествено ви давам обещание, че ще възстановим катедралата. Всички дружно. От уртешния ден (16 април) стартира набирането на средства както във Франция, по този начин и отвън нейните граници “, съобщи Макрон. „ Тази катедрала е част от френската история. Ние се гордеем с нея, съумели сме да я издигнем преди повече от 800 години и я подобрявахме и надстроявахме век след век “, подсети той.

„ Давам тържествено заричане, че този план ще бъде сбъднат през идните години. Ще съберем за това най-хубавите гении, те ще са доста и ще имат позитивен принос във възобновяване “, продължи Макрон. „ Ще възстановим катедралата Парижката „ Света Богородица “ – всички французи го чакат от нас, нашата история и нашата орис го изискват от нас “, акцентира той в умозаключение.

Държавният глава съобщи, че с помощта на парижките пожарникари, мобилизирани за гасенето на огъня в катедралата, е избегнат най-лошия сюжет. „ Успяхме да избегнем най-лошото, само че борбата още не е извоювана “, съобщи френският водач пред публицистите, намиращи се на мястото на случая.Той добави, че „ околните часове ще бъдат сложни “. „ Благодарение на отдадеността на пожарникарите фасадата и двете основни камбанарии на катедралата не бяха разрушени “, заяви Макрон.

Той назова пожара в катедралата „ същинска покруса “. „ Искам да благодаря на чиновниците на пожарната работа, които не престават битката с огъня. Те демонстрираха огромен професионализъм “, сподели още президентът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР