/focus-news.netМинистър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на правителството на Руската федерация

...
/focus-news.netМинистър-председателят Бойко Борисов посрещна председателя на правителството на Руската федерация
Коментари Харесай

Русия иска гаранции от ЕК за бъдещето на Турски поток

/focus-news.net

Министър-председателят Бойко Борисов посрещна ръководителя на държавното управление на Руската федерация Дмитрий Медведев и водената от него делегация на площад „ Александър Невски “, след което гостът сервира венец на Паметника на незнайния войник. Програмата на визитата продължи със среща на четири очи сред двамата министър председатели в постройката на Министерския съвет.

В делегацията на ръководителя на държавното управление на Руската федерация Дмитрий Медведев участваха: Олга Голодец, заместник-председател на държавното управление, Денис Мантуров, министър на индустрията и търговията, ръководител на съветската част на Руско-Българската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо съдействие, Александър Новак, министър на енергетиката, Максим Орешкин, министър на икономическото развиване, Максим Топилин, министър на труда и обществената отбрана, Зарина Догузова, началник на Федералната организация по туризъм, Александър Грушко, заместник-министър на външните работи, Алексей Лихачев, общоприет шеф на държавната корпорация за атомна сила „ Росатом “, Алексей Миллер, ръководител на управителния съвет на ПАО „ Газпром “ и други

В пленарната среща на двете делегации от българска страна с премиера Бойко Борисов участваха вицепремиерите Екатерина Захариева и Томислав Дончев, и министрите Владислав Горанов, Бисер Петков, Емил Караниколов, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова.

Фокус на диалозите сред двамата министър председатели и по време на пленарната среща сред делегациите бяха енергетиката, търговията, туризма, превоза, науката, образованието, културата, обществената политика.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че България ясно артикулира, че ще взе участие в газоразпределителния хъб „ Балкан “, тъй като ни се поставя. В миг, в който директната газ за Турция през България спре, нашите тръби се изпразват и ние не вършим нищо друго от това да търсим източници, с цел да си напълним тръбите назад “, уточни министър председателят. „ Нашето решение е ясно, в съгласие е с Европейска комисия. Така че както „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “ се движат, по този начин и ние можем да продаваме към 15-16 милиарда куб. м. от газовия хъб “, сподели още Бойко Борисов и уточни, че България няма да се откаже от това свое преимущество пред своите съседи – да има добра и съвременна газопреносна система. Според него по отношение на АЕЦ „ Белене “ обстановката е изменена, откакто сме изгубили години. " Но арбитражът в Париж ясно отсече, че двата реактора са български, за което страната би трябвало да заплати 1,1 милиарда лева с лихви. Но президентът Владимир Путин ни опрости и в този момент България има два нуклеарни реактора българска благосъстоятелност “, сподели още министър-председателят и посочи, че от „ Росатом “ са декларирали, че ще вземат участие в състезанието за плана АЕЦ „ Белене “ и в случай че не го завоюват, ще спомагат оптимално, с цел да се построи. По думите му България не желае нови количества газ, а да резервира това, което има.

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев съобщи, че сред съветското държавно управление и Европейска комисия не се организират договаряния, което демонстрира подозрения един в различен. „ С България желаеме да вдигнем равнището на търговско-икономическото и филантропичното съдействието на двете страни. Преди рестрикцията към 5 милиарда $ беше равнището на комерсиалния ни стокообмен, а в този момент е 3 милиарда $ и това не е добре нито за България, нито за Русия. Става дума за това, че, за жалост, нашите стопански връзки са много комплицирани. Имаме необятен кръг от благоприятни условия, уповавам се, че ще можем да достигнем равнището преди рецесията “, сподели още Медведев и акцентира, че за по-нататъшни стъпки във връзка с „ Турски поток “ ще може да се приказва след гаранция от Европейска комисия, че за този план няма да има загради. Медведев посочи, че България и Русия не престават съдействието в региона на енергетиката, макар проблемите, които имаше с плана „ Южен поток “.

България и Русия подписаха редица документи за съдействие. Двете страни подписаха Програма за взаимни дейности в региона на туризма за интервала 2019 – 2021 година Документът беше подписан от министъра на туризма на България и министъра на икономическото развиване на Русия, в наличието на министър председателите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев. Подписан беше и План за консултация сред Министерствата на външните работи на България и Русия за 2019 година Подписани бяха и два протокола в региона на общественото развиване - Протокол за изменение на контракта сред България и Русия за обществена сигурност от 27 февруари 2009 година и Протокол за изменение на съглашението сред министъра на труда и обществената политика на България и Министерството на здравеопазването и общественото развиване на Русия за използване на контракта за обществена сигурност от 27 февруари 2009 година

След срещата си с премиера Бойко Борисов, Дмитрий Медведев организира среща и с президента Румен Радев. Президентът съобщи, че макар разликите по някои двустранни и интернационалните въпроси сред народите на България и Русия съществуват дълбоки исторически, духовни и културни връзки. По думите му българо-руският разговор способства за възобновяване на доверието сред Европейски Съюз и Русия, от което всички имат интерес. От своя страна Медведев предложения Румен Радев на Петербургски стопански конгрес, като изрази вяра това да спомогне за по-доброто съгласие сред страните ни.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР