Флейтистки, възпитанички на НУМСИ Проф. Панчо Владигеров ще подарят приказни

...
Флейтистки, възпитанички на НУМСИ Проф. Панчо Владигеров ще подарят приказни
Коментари Харесай

Йоана Задикян и Гергана Паскалева ще изнесат приказни концерти в Бургас

Флейтистки, възпитанички на НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров " ще подарят приказни концерти на публиката в зала „ Петя Дубарова “ в Бургас.

Йоана Задикян ще заплени феновете на класическия род през днешния ден, 20 март, с творби на Франц Бенда, Моцарт и други. А осъществяването на Гергана Паскалева ще звучи на 27 март с произведения от Бах, Франц Доплер, Сесил Шаминад и Панчо Владигеров.

Момичетата са от класа на Красимира Кръстева.

Йоана, ученичка последна година в гимназията, свири на флейта от първи клас и е притежател на влиятелни награди от национални и интернационалните състезания. Тя е стипендиант на Министерството на културата и е била солист на Камерен оркестър " Орфей ". Община Бургас няколко следващи години отличава изпълнителката за високи достижения в областта на изкуството.

Гергана също е ученичка в 12. клас и е била част от Европейски план Еразъм+ 2022 година. Печелила е първи места на голям брой състезания, като някои от тях са VIII Международен конкурс " Полихимния " - Скопие, Македония, Х Международен конкурс за вокална и инструментална музика " Звукът на времето " и Международен детски фестивал " Корабът на изкуствата ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР