Флашмоб под мотото Да им пречупим чадъра! се проведе по

...
Флашмоб под мотото Да им пречупим чадъра! се проведе по
Коментари Харесай

Флашмоб под мотото „Да им пречупим чадъра!“ се проведе по обяд пред Съдебната палата

Флашмоб под мотото " Да им пречупим чадъра! " се организира по обяд пред Съдебната палата. Проявата бе проведена от придвижване " Ние идваме ".

Пред стълбите на Съдебната палата бяха разпръснати остарели чадъри и риба цаца, а концепцията е да се даде знак, че " няма да бъде разрешено под счупения чадър на Гешев да скрият назад Цацаров ".

Един от водачите на придвижване " Ние идваме " Николай Хаджигенов изясни: " Този принцип на корумпираната страна и на овладяната страна от корупция би трябвало да изчезне. Това е концепцията на нещото, което вършим през днешния ден. И това не може да бъде… Цацаров беше основен прокурор… в този момент ситуацията е същото, нищо не се е трансформирало. От началник на КПКОНПИ, там каквото можа направи. Вчера, за жалост, чуването му беше симптом на жалка аматьорщина. Това би трябвало да продължи, Цацаров няма място в прокуратурата, с изключение на като обвинен ".

Хаджигенов прикани държавното управление и Народното събрание да се заемат час по-скоро със правосъдната промяна, с цел да не се задълбочават проблемите в обществото: " Всичко зависи от правосъдната промяна. Има правосъдна промяна – държавното управление живее, няма правосъдна промяна – а то няма, държавното управление умира. Това е ясно, това важи и за Народното събрание, за жалост, тъй като по този начин и не схванаха, че Народното събрание е значим, а не държавното управление ", сподели той.

" Както виждам, не ", отговори Хаджигенов на въпрос дали държавното управление има потенциал да направи правосъдната промяна. Той подсети, че в 46-ия парламент парламентарната група, на която те бяха членове, към този момент е внесла законови промени, за приемането на които не достигнали два дни.

Флашмобът мина умерено и без произшествия.


По-рано през днешния ден Арман Бабикян от " Ние идваме!” сподели пред БНР, че на проявата са добре пристигнали " всички, които вместо смях, изпитват горест от обстоятелството, че Иван Гешев ще би трябвало да ревизира Цацаров, всички, които преди две години бяха на площадите ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР