Флагман показа кадри от апартамента, в който е екзекутирана брокерката

...
Флагман показа кадри от апартамента, в който е екзекутирана брокерката
Коментари Харесай

Брокерката Бахлова е убита в апартамент на адвокат от надзорния съвет на Гранд Хотел Варна

Флагман сподели фрагменти от жилището, в който е екзекутирана брокерката Теодора Бахлова.

Изданието твърди, че той е на известния юрист Иван Болярски.

Имотът е на Иван Болярски – зет на обвинения за убийството й Станимир Рагевски, разкрива Катя Касабова от Флагман.

Името на юриста приказва доста в средите на едрия бизнес. Син е на полковник Генади Болярски – значима фигура от Военното контраразузнаване в тоталитарно време. Започнал е кариерата си от Бургас. Той бързо печели доверие на високо равнище и по този начин към днешна дата в Търговския указател е вписал в професионалното си CV присъединяване в Надзорните препоръки на 16 акционерни сдружения, има партньорства и във компании, свързани с извличане на екоенергия. Болярски, като експерт по финанси и право, извършва надзорни функционалности над компании като „ Балкантурист Елит “ ЕАД, „ Бороспорт “ АД, „ Рила Боровец “ АД, „ Парадайз бийч “ АД, „ Гранд хотел България “ ЕАД, „ Хотел Интернационал “ АД, „ Гранд хотел Варна “ АД и други

47-годишната брокерка на недвижими парцели Теодора Бахлова, чиято злочеста орис се проверява от Флагман към този момент 10 месеца, е била „ очистена “ в апартамент на Иван Генадиев Болярски – брат на Елена Болярска и зет на посочения към този момент като всеобщ палач от прокуратурата – Станимир Рагевски.

Снимки може да видите тук https://www.flagman.bg/article/248398

Още на 16 август сутринта Флагман уточни дясната страна от балкона на този апартамент, където от към седмица преди този момент бе проснат остарял килим. Тогава ние зададохме въпроса дали този парцел, ненаселен по информацията, с която разполагахме, не крие развръзката и по следствието на гибелта на брокерката. По това време към момента прокуратурата и Министерство на вътрешните работи твърдяха, че не са достигнали до връзка сред убийството на 28-годишния Юмер Мехмед и изгубването на Бахлова на 28 октомври м.г.

При претърсването на този парцел проверяващите от Министерство на вътрешните работи са разкрили след това доказателства за наличието тук на дамата през последните минути от живота й.

До разтърсващите разкрития, които бяха направени от прокурор Йовита Григорова и шефът на ОДМР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов през вчерашния ден, се е стигнало откакто главният очевидец и явно съизвършител в двете убийства – готвачът Деян Дичев, е почнал да приказва от понеделник следобяд след намесата на професионални психолози.

Вчера, пред медиите, старши комисар Калоянов сподели, че Бахлова е убита в парцел, който не е благосъстоятелност на фамилията на Рагевски, достъп до който обаче предприемачът е имал – очевидно е разполагал с ключ. Нека уточним, че това в действителност е апартаментът на полковник Генади Болярски – значима фигура от Военното контраразузнаване в тоталитарно време, който след това е разграничен на две сред децата му Иван и Елена. Години по-късно, видно и от идентичността на двете входни порти, парцелът е поделен на две, а балконът откъм фасадната част има лека железна бариера. Килимът, който ви показахме на 16 август сутринта, е проснат точно в частта на Иван Болярски.

Флагман сподели килимът, провесен от балкона на необитаемия апартамент, е изпран ден след ареста на Рагевски – на 10 август. Съпоставено с горния парцел, който е реновиран, излиза наяве, че би трябвало на етажа с килима в по-ранни години да е имало един общ апартамент

В четвъртък, 26 август, незабавно откакто заснехме мястото със заровената част от останките на Бахлова в Гробищния парк, наш кореспондент влезе във вх. 4 на жилищния блок с двата парцела на брата и сестрата Болярски. Направи ни усещане, че са претърсвани от органи на Министерство на вътрешните работи по останки от хартиени запечатки, каквито се слагат от полицията. Патронът на вратата на юрист Болярски бе прясно заменен. По стълбите на 8-етажния блок се качваха и слизаха съседи, които възмутено разясниха, че асансьорът им бил негоден поради претоварването му при изнасяне на мебелировката точно от тези два жилището.

Оказва се, че очевидецът на прокуратурата Деян Дичев, който се разхождаше на независимост до през вчерашния ден, си е разрешил да разтребва в непознатите парцели с ключове, за които очевидно е разполагал. Флагман счита, че точно той е перачът на килима от балкона на адв. Болярски. Свидетелят на прокуратурата е довел циганска бригада, която е изнесла предишния уикенд всичко от мебелировката на двата жилището – включително и бялата битова техника, сред която е имало и два хладилника. Оставил е жилищата на голи стени.

От понеделник следобяд обаче полицейският обръч към него стартира да се стяга и той би трябвало да дава пояснения за дейностите си през всичките седмици след ареста на съратника му Рагевски на 9 август.

Бахлова е била привикана точно в жилището, за който ви описваме. Отишла е там с вяра, че ще успее да получи някакви финансови средства, с които да усъвършенства окаяното си положение. Дотук проверяващите мълчат какво би могло да има в раничката й, с която тя се е придвижвала в таксито. Ние считаме, че вътре е бил преносимият компютър с цялата информация по придвижването на финансовите потоци и парцелите, които тя е имала, прехвърляла или изгубила през годините до момента в който е била в съдружничество със Станимир Рагевски и Ангел Костадинов, чиято някогашна брачна половинка Ваня Радиева към сегашния миг е бранител на обвинения в убийството и има достъп до огромната част от събраните материали.

След разстрела, тялото на Бахлова е било нарязано по същия метод, както и тялото на Юмер Мехмед. После частите са били потопени в бидон с разводнен разтвор от сярна киселина. Престояли са там три месеца. През февруари бидонът е изместен в дребен търговски обект, който не е бил експлоатиран, ключ за който са имали Рагевски и Дичев. Остава мистерия обаче дали в бидона в началото е била потопена и главата на 47-годишната жена, по чиито череп елементарно може да се откри дупката от патрона. Главата и долните й крака към момента липсват.

Мистериозно е къде към сегашния миг е тази значима част от тялото на Теодора Бахлова, както и кому е необходим целият десен крайник на Юмер Мехмед, който и към този момент остава неоткрит.

Важна стъпка за напредъка на следствието обаче е признанието на Дичев за укрития от него противозаконен револвер, с който към този момент се счита, че са осъществени и двата разстрела. Оръжието е било „ съхранявано “ в аспирацията на стопанисваното от него заведение в Дома на националната войска.

Публикуваме още веднъж нашия видео репортаж от четвъртък сутринта, в който отброихме последните 200 метра, извървени от Теодора Бахлова, преди да срещне гибелта. Основното ни предположение като място на покушението беше точно тогавашният парцел на полк. Генади Болярски.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР