Фитнес зала и мини футболно игрище на закрито, са част

...
Фитнес зала и мини футболно игрище на закрито, са част
Коментари Харесай

Откриха нов спортен център в поправителния дом за непълнолетни към затвора във Враца

Фитнес зала и мини футболно игрище на закрито, са част от новите придобивки за Поправителния дом за малолетни младежи към пандиза във Враца. Спортният център бе открит през днешния ден от заместник-министъра на правораздаването проф. Николай Проданов и от основния шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ гл. комисар Ивайло Йорданов, оповестиха от пресцентъра на правосъдното министерство.

Със средства, обезпечени от Държавно дружество „ Фонд затворно дело “ и с труда на лишени от независимост от Врачанския затвор, постройка в двора на Дома бе преоборудвана в съвременна спортна зала. Досега спортните мероприятия се организираха единствено на затревеното футболно игрище и волейболна площадка в двора.

Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов съобщи, че построяването на новия състезателен център е и в осъществяване на Стратегията за развиването на пенитенциарната система в България за интервала до 2025 година, която Министерският съвет утвърди в края на предходната година. Наред с желанията на държавното управление за обезпечаване на резултатна система, която да дава отговор на най-високите европейски стандарти за осъществяване на наказванията, стратегическият документ планува и съответни дейности за повишение на опциите за осъществяване на креативен, културни и спортни действия в местата за отнемане от независимост.
Началникът на пандиза – Враца ст. комисар Ангел Кабатлийски разгласи, че следва построяването и обособяването на място за игра на тенис на маса, зала за осъществяване на групови мероприятия, както и беседка и скамейка в двора на Дома, където да се организират образователни занятия навън.
В момента във Враца са настанени 21 малолетни младежи. Домът бе изместен от Бойчиновци през август 2018 година в напълно реновирана постройка, построен на територия, отвън корпуса на пандиза. За малолетните правонарушители бе построено и обзаведено ново учебно заведение. Сградният фонд на Дома в Бойчиновци бе преустроен в затворническо общежитие от закрит вид и в него поетапно се реалокират лишени от независимост от корпуса на пандиза във Враца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР