Фирмите сами могат да създават изкуствен интелект, обучен за дейността

...
Фирмите сами могат да създават изкуствен интелект, обучен за дейността
Коментари Харесай

Българска AI разработка променя ERP системите

Фирмите сами могат да основават изкуствен интелект, подготвен за активността им 

„ Предоставяме на бизнеса елементарен и наличен инструмент да се снабди със собствен изкуствен интелект ”, споделя Иван Аржентински, ръководещ съучастник на ERP.BG
(снимка: ERP.BG)

Нов AI модул, интегриран в системата на българската компания ERP.BG, включва пълноценно изкуствения разсъдък във фирмената връзка. На процедура клиентите на бизнес софтуера могат сами да си основават изкуствен интелект, подготвен за активността им, оповестиха от разработчика.

„ Това, което предоставяме на бизнеса, е елементарен и наличен инструмент да се снабди със собствен изкуствен интелект. С него даже дребните и междинни компании ще могат да реализират равнище на автоматизация, което до в този момент огромните корпорации правеха с доста старания и запаси ”, показа Иван Аржентински, ръководещ съучастник на ERP.BG.

Обучението на изкуствения разсъдък може да се прави от всеки екип и е интегрирано с функционалностите за връзка и съдействие в компанията. Така роботът може да стартира пълноценно да взе участие във вътрешнофирмените чатове, разясни Аржентински. Самото образование на софтуерните роботи включва корпоративни данни и по тази причина е интегрирано в главната ERP система.

Новият модул AI ще влезе в идната версия 24 на системата ERP.net. За в този момент той работи с ChatGPT, само че платформата разрешава в бъдеще да се употребяват и други огромни езикови модели. Компанията възнамерява да го пусне освен в България, само че и на други национални пазари.
още по темата
Разработката на модула стана допустима, откакто през август OpenAI, основателят на ChatGPT, го отвори за персонализация от трети страни. Това разрешава моделът да бъде обучаван от външни организации и да търси в данните на съответна компания или сегмент.

Познатите досега генеративни модели с енциклопедични знания за света са елементарно налични, само че тяхното предопределение е прекомерно общо, а потреблението им в работното всекидневие остава откъснато от централизираната система, с която фирмите ръководят процесите и дилемите си. Тези ограничавания изваждат изкуствения разсъдък от подтекста на съответната организация и нейните действия, а това не разрешава на бизнеса да извлече максимума от потреблението на сходни решения, разяснява Аржентински.

Новият модул AI в платформата ERP.net, от своя страна, разрешава да се основават един или повече модели, като всеки от тях има своето предопределение. Те могат да се персонализират и образоват съгласно спецификите в бизнес интервенциите на организацията.

Нещо повече – тези модели могат да бъдат подреждани в комплицирани йерархични структури, както и да се сплотяват в по-големи, които подкрепят работата в разнообразни планове и екипи. Резултатът е изкуствен интелект, основан на ChatGPT, само че основан особено за съответен бизнес и съгласуван с неговите специфики.

Според Иван Аржентински, тази иновация занапред следва да трансформира ERP системите и да улесни процеса по дефиниране на правила за тяхната работа, който все още се прави от консултанти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР