Фирмата превозвач Мобилус 5, чийто автобус се обърна в Искърското

...
Фирмата превозвач Мобилус 5, чийто автобус се обърна в Искърското
Коментари Харесай

Здравният министър с потресаващ разказ за ситуацията в "Пирогов", където са настанени шест от жертвите на автобуса убиец

Фирмата транспортьор " Мобилус 5 ", чийто рейс се обърна в Искърското дефиле, има 6 рейса. Тя прави инцидентен транспорт, заяви зам.-министърът на превоза Ангел Попов.

„ Всички документи са налице. Проверяваме техническите прегледи. Шофьорът има всичко необходимо”, сподели още той пред Българска национална телевизия.

Здравният министър доктор Кирил Ананиев, който сега се намира в „ Пирогов”, заяви повече детайлности за положението на потърпевшите. „ Изключително тежко произшествие с доста починали. 13 са починали на място, 2 по път към лечебните заведения.
27 са ранени в друга степен. Пътуват към 4-те лечебни заведения – „ Пирогов”, ВМА, „ Царица Йоанна” и „ Св. Анна”. Целият медицински развой е организиран”, сподели той пред публицисти.

„ От кръвния център ни уведомиха, че разполагат с кръв от всички групи.Това, което видях, в действителност е удивително. В момента в „ Пирогов” работят разнообразни екипи. Подобно нещо не може да се разбере, в случай че не се види на живо”, добави той.

От думите му стана ясно още, че коли за спешна помощ с осем от потърпевшите при случая са тръгнали за „ Пирогов”. Двама са умряли на път за болничното заведение. „ Видях най-тежките случаи, четири от тях, които се приготвят за интервенции. Мисля, че има заплаха за живота им”, сподели още министър Ананиев и добави, че потегля към Окръжна болница, с цел да види каква е обстановката там.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е оголен „ Горещ “ телефон за връзка на околните на потърпевшите при тежкия пътен случай край Своге е отворен в ОДМВР-София.

На 02 982 50 39 родственици на потърпевшите могат да потърсят информация за настанените в столичните лечебни заведения за оказване на здравна помощ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР