Фирмата оператор спряла превозитеСтотици туристи, сред които и група българи,

...
Фирмата оператор спряла превозитеСтотици туристи, сред които и група българи,
Коментари Харесай

Проблем с ферибот в Гърция, стотици блокирани

Фирмата оператор спряла транспортите

Стотици туристи, измежду които и група българи, са блокирани на гръцкия остров Самотраки поради проблем с единствения ферибот, който транспортира коли и хора до Александруполис.

Пред Dir.bg един от пострадалите българи - компютърният експерт Янош Кунш описа, че той и приятелите му пристигнали на острова на отмора с лек автомобил. Предварително си закупили билети за връщане за ферибота на 7 август.

" Съвсем инцидентно във вторник вечерта разбрахме от гърци, които също почиват на Самотраки, че фериботът не работи и транспортът е спрян. Отидохме незабавно до офиса на компанията оператор Saos Ferries, откъдето ни споделиха, че фериботът, който транспортира коли и пасажери се е развалил и ще пътуваме, когато може ", споделя Кунш.

По думите му, никой не се поинтересувал дали почиващите имат средства да удължат престоя си, както и имат ли къде да отседнат, откакто резервациите им са изтекли.

От през вчерашния ден пред офиса на компанията към този момент има стотици туристи, чиято лятна почивка завършва, само че те също се оказват " заложници ".

" Няма никаква информация. Стоим пред офиса, а на страницата на компанията известията се изписват единствено на гръцки език. Оказа се, че компанията е взела чартърен ферибот от остров Тасос, само че той транспортира единствено коли. Не качват пасажери. Освен това споделиха, че на следващия ден ще прекратят напълно транспортите на коли, в случай че желаеме да си оставим колите на Самотраки ", добавя младият мъж.

Dir.bg алармира за обстановката в Министерство на външните работи, откъдето дадоха обещание, че ще окажат подпомагане на нашите сънародници.

Два часа по-късно Янош Кунш заяви, че от гръцката компания са оповестили, че в 20 часа ще качват коли на наетия ферибот, а след 21 часа ще стартират да записват и пасажери за различен ферибот, който транспортира единствено хора, тъй като системата им не била дейна.

" Напрежението е голямо. Вече пред офиса на компанията има стотици хора, които са закупили билети до Александруполис за дните от вторник до неделя. Казаха, че вероятно към 1 часа през нощта ще има ферибот за пасажерите, само че нищо не е несъмнено ", сподели още Кунш.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР