Фирмата, която бута цялата история, е регистрирана в Англия, коментира

...
Фирмата, която бута цялата история, е регистрирана в Англия, коментира
Коментари Харесай

Любен Дилов-син в Бургас за перките: Това е един лобистки напън

Фирмата, която бута цялата история, е записана в Англия, разяснява депутатът
Нашето море не е уместно за по този начин наречените " перки ", най-много от позиция на екологията. Те ще объркат тотално миграционните потоци на рибите, на които риболовците разчитат. А перките на първо място няма да докарат пасажите по-близо до брега, съобщи в Бургас Любен Дилов-син.

" Има един безразсъден аргумент, който британските бранители на офшорния вятър привеждат: че там, където се построяват на дълбочина сред 70 и 100 метра фундаментите за тези перки, се създавал неестествен риф и би било потребно за рибите... Но параклисът на „ Света Анастасия “ е доста по-добър риф, в сравнение с една перка. Ако желаеме да сътворяваме изкуствено рифове, които да привлекат рибите по-близо до брега, има доста други способи “, разяснява още бургаският народен представител от ГЕРБ-СДС текстовете, заложени в новия закон за силата от възобновими източници, в които се планува създаване на вятърни централи в Черно море.

„ Това е един напълно лобистки напор, тъй като, в случай че някой желае да прави изследвания, кои места са подобаващи, какви са изискванията, ние имаме прелестен Институт по океанология, който умерено може да ги направи. Може умерено да постави дребни перчици на разнообразни места в морето и да прави замервания, да направи картографиране. Всъщност, тук концепцията е: една компания желае въз основата на този закон, в случай че мине, тя да вземе едни пари от Плана за възобновяване и резистентност. Това, което не се сподели по време на дебата, е че в действителност връзката към брега е огромният проблем. Не става дума единствено за трептения и за звук, които гонят рибите. Връзката към брега е компрометираща, за самите перки е ясно, само че кабелите, които свързват с преносната мрежа... ", предизвести Дилов.

Слага се малко каруцата пред коня – дай в този момент да имаме законодателство, че видиш ли, когато един ден стартира това да става стопански преференциално, ние да сме готови. Не мятам съчки в някакъв огън, сигурно рибарството ще пострада, сигурно няма да почне концепцията до 2030 година. Още повече, че е стопански неизгодно. Фирмата, която бута цялата история, е записана в Англия с капитал от 100 паунда, тя е декларирала, че желае да създаде 2300 мегавата, а 1 мегават коства 1 млн. паунда. Как ще излезе сметката? Абсурдно ", изясни още Любен Дилов- наследник.

Той сподели още, че на първо четене минават доста неща, които или не влизат за второ четене, или наподобяват по напълно друг метод.

" Рибарите в Холандия и Дания стачкуват непрекъснато, както и екозащитниците. Освен че има трептения, които плашат рибите и им трансформират пътищата, безусловно не е и потвърдено по какъв начин перките ще се отразят и на Виа Понтика /един от основните направления на миграция на птиците от Европа към Африка/. Факт е, че тези в Добрич се отразиха. Намаляха миграционните потоци на птиците от там. Със сигурност рибарството ни ще пострада, разяснява бургаският народен представител.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР