Фирмата изпълнител на проекта за реставрация на Караалановото училище предаде

...
Фирмата изпълнител на проекта за реставрация на Караалановото училище предаде
Коментари Харесай

Готов проектът за Караалановото училище, чакат този за...

Фирмата реализатор на плана за реституция на Караалановото учебно заведение съобщи направения план на кмета на община Асеновград доктор Емил Караиванов.

„ Общината изпрати готовия план за последно утвърждение от Националния институт за недвижимо културно завещание и по-късно ще го включим в Инвестиционната стратегия на първото допустимо съвещание на Общинския съвет ” - добави доктор Караиванов.

С контракт бе предоставено на проектантски екип разработване на план за проучване и главен ремонт на постройката на Караалановото учебно заведение. При осъществяване на дейностите бе събрана информация за обекта от НИНКН, Исторически музей- гр. Асеновград и други източници. Главният проектант на общината издаде позволение за правене на капиталов план. Разрешението дружно с направеното техническо задание за разработване на плана бяха съгласувани с Министерството на културата.

На 24 юни компанията реализатор с приемо-предавателен протокол връчи готовия план на кмета.

Готови са плановете на още няколко обекта от Инвестиционната стратегия на Община Асеновград. В началото на годината беше сложена краткотрайна ограда на Метоха. В преписка с НИНК е направен план с детайли на оградата, който е изпратен за координиране още веднъж в НИНК.

„ Имаме подписан контракт от 19 юни с компания реализатор за създаване на абстрактен план за градска художествена изложба ”- сподели кметът Караиванов и добави, че срокът на осъществяване е 38 работни дни и е на стойност 7920 лева Друг обект, за който има подписан контракт още на 28 май, е за разработване на абстрактен план е за цялостна реорганизация на стадион „ Шипка ” със период 90 работни дни на стойност 35 940 лева Подписан е на 28 юни и контракта за планиране на велоалея от читалище „ Родолюбие ” до градския басейн за 5400 лева със период на осъществяване от 60 календарни дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР