Фирмата Facebook, Inc. съобщи, че лична информация за 87 млн

...
Фирмата Facebook, Inc. съобщи, че лична информация за 87 млн
Коментари Харесай

Зукърбърг: Все още аз съм човекът който трябва да е начело на Фейсбук

Фирмата Фейсбук, Inc. заяви, че персонална информация за 87 млн консуматори, основно в Съединени американски щати, може да е била погрешно споделена с политическата консултантска компания " Кембридж аналитика " /Cambridge Analytica/, което усилва предходните оценки, че засегнатите са над 50 милиона души, съобщи Ройтерс.

Главният изпълнителен шеф на " Facebook " Марк Зукърбърг сподели по време на конферентeн диалог с публицисти, че " Facebook " не е установил " никакво значително въздействие " върху потреблението или продажбата на реклами след абсурда, въпреки че добави, че " не е добре ", в случай че хората не са удовлетворени от компанията.

Акциите се покачиха с над 3 % " след биенето на камбаната ", т.е. след края на сесията на стоковата борса.

Зукърбърг сподели на репортерите, че поема виновността за приключването на данни, което разгневи потребителите, рекламодателите и законодателите, само че сподели също, че към момента той е индивидът, който би трябвало да е отпред на основаната от него компания.

" Когато изграждаш нещо като Facebook, което е без казус в света, ще има неща, които ще объркаш ", сподели Зукърбърг и добави, че е значимо човек да се учи от грешките си.

Той сподели, че не знае измежду управителния екип на Facebook да се разисква негово отдръпване, въпреки че шефовете ще се изправят пред предизвикателство, в случай че решат да го отстранят, тъй като Зукърбърг държи контролния пакет от акциите.

Той сподели също, че не е уволнил никого поради абсурда и не счита да го прави.

Миналия месец " Facebook " за пръв път призна, че персонална информация за милиони консуматори по неточност е стигнала до " Кембридж аналитика ".

Идната седмица Зукърбърг ще даде показания по въпроса по време на чуване в американския Конгрес.

Базираната в Лондон Cambridge Analytica, чийто клиент по време на предизборната си акция беше и Доналд Тръмп, оспори оценката на " Facebook " за броя на засегнатите консуматори.

Вчера компанията съобщи в Туитър, че е получила данни за не повече от 30 млн. души от откривател, нает от нея да ги събира от консуматори на Facebook.

Зукърбърг сподели на репортерите, че " Facebook " е трябвало да направи повече, с цел да държи под око програмисти, които основават приложения, като този, нает от Cambridge Analytica през 2014 година

Той добави, че " Facebook " подхваща стъпки за ограничение на размера персонални данни, налични до основатели на приложения, и може да са нужни още две години за разрешаване на проблемите.

" Разширяваме възгледа си за това до къде се простира отговорността ни ", сподели Зукърбърг.

Повечето от 87-те милиона консуматори, чиито данни са били споделени с " Кембридж аналитика ", са били в Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР