Фирма “Виваком” започва да разкопава тротоара на ул. „Янко Сакъзов”

...
Фирма “Виваком” започва да разкопава тротоара на ул. „Янко Сакъзов”
Коментари Харесай

Разкопават ул. „Янко Сакъзов” в Централен заради жиците

Фирма “Виваком” стартира да разкопава тротоара на ул. „ Янко Сакъзов” в пресечката с бул. „ Руски” в посока запад. На оператора е издадено строително позволение за премахването на пешеходната настилка против импортиран депозит. Според разпоредбите, операторите към този момент са задължени да възвръщат по-голяма повърхност от тротоара, откакто положат кабелите подземен, изясни кметът на регион „ Централен” Георги Стаменов. Минималната широчина, посочена в строителното позволение, е 1,50 метра. Тротоарите в централната градска част са 1,5-2 метра, тъй че ще се възвръщат напълно.

В региона е направена инспекция и са разказани всички места, където има висящи кабели. Издадени и са влезнали в действие заповеди за унищожаване на въздушните проводници. Според Стаменов, на доста от улиците кабелите са свалени подземен. „ Администрацията не постанова санкции на неизрядните компании, само че следим дали в близкото време ще подхващат действия”, сподели районният кмет.

Още един оператор е подал през вчерашния ден заявление за пренасяне на мрежата на ул. „ Христо Г. Данов” в сектора сред „ Бетховен” и „ Руски”.

Преди да стартират уличните поправки, от кметството уведомяват операторите, с цел да се включат във свои уреди, в случай че имат потребност. Но все пак, нееднократно се случва да разкопават чисто нов тротоар или пътна настилка. Обикновено повода е да се зареди новопостроеният обект с тръби и кабели.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР