Фиорентина се класира по драматичен начин за четвъртфиналите на Купата

...
Фиорентина се класира по драматичен начин за четвъртфиналите на Купата
Коментари Харесай

Фиорентина отстрани Парма след дузпи и се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия

Фиорентина се класира по трагичен метод за четвъртфиналите на Купата на Италия, откакто завоюва като хазаин с 6:3 след осъществяване на дузпи против водача в Серия „ Б “ Парма.

Двата тима приключиха при резултат 2:2 в постоянното време и продълженията.

Изненадващо „ дуковете “ водеха на почивката с задатък от два бързи гола. В 21-вата минута Анже-Йоан Бони нацели греда, само че при добавката си от границата на наказателното поле Адриан Бернабе откри резултата в интерес на гостите. Две минути по-късно Валентин Михайла пресече пас на Джери Мина, след което подаде топката на Бони, а нападателят удвои задатъка на отбора си със своя шут. В 31-вата минута Ливио Маринели уточни бялата точка за игра с ръка на Алесандро Чиркати, само че инспекция с ВАР сподели, че това е станало отвън наказателното поле, заради което дузпата беше анулирана.

През втората част обаче „ виолетовите “ постановиха цялостен напън, който даде резултат чак в 82-рата минута, когато Мбала Нзола понижи тяхното закъснение с удар от воле след асистенция на Рикардо Сотил. Пет минути по-късно Йордан Осорио игра с ръка в наказателното си поле, като този път ВАР не избави гостите от отсъждането на дузпа. На собствен ред Сотил беше непогрешим от бялата точка и прати мача в продължения.

В спомагателните 30 минути нито един от двата отбора не съумя да означи надвит гол, а осъществяването на дузпи трябваше да дефинира кой да продължи присъединяване си в шампионата. При тях Кристиано Бираги, Кристиан Куаме, Никола Миленкович и Лукас Белтран бяха точни с ударите си за домакините. Междувременно, само Ернани осъществя своето осъществяване за гостите, защото Денис Ман стреля в гредата, а Дриса Камара прати топката над вратата.



Така финалистът в шампионата от предишния сезон продължава напред към четвъртфиналите, където ще се изправи против спечелилия от дуела сред Интер и Болоня на 20 декември.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР