Фиорентина изстрада успеха си като гост на Киево с 4:3

...
Фиорентина изстрада успеха си като гост на Киево с 4:3
Коментари Харесай

Фиорентина ликува след седем гола, две дузпи, червен картон и драма на Бентегоди

Фиорентина изстрада триумфа си като посетител на Киево с 4:3 в среща от 21-ия кръг на Серия " А ". Футболистите на Стефано Пиоли играха с човек по-малко над половин час след червен картон на Марко Бенаси за игра с ръка на голлинията.  С 10 души " Ла Виола " съумя да вкара два гола, а огромна заслуга за днешния триумф има и стражът Албан Лафонт, който избави дузпа на Серджо Пелисиер при резултат 3:2 за Фиорентина. Още в 4-ата минута Луис Муриел изведе Фиорентина напред в резултата.  Колумбиецът затвърди положителното си показване след прехвърлянето от Севиля, вкарвайки следващия си гол с екипа на “Ла Виола”. Десет минути по-късно стражът на Фиорентина Албан Лафонт направи фрапантна неточност, подарявайки топката на Емануеле Джакерини на метри от голлинията, а някогашният футболист на Ювентус не пропусна да означи. Тук пристигна и най-спортният миг в мача. Двата тима продължиха да играят при еднакъв резултат към 4 минути, след което основният арбитър получи сигнал от стаичката с ВАР, че Серджо Пелисиер е бил в наказателното поле, когато Лафонт е изпълнявал навън. Голът бе анулиран, а “летящите магаренца” продължиха да играят в цялостно неразбиране.  В 27-ата минута Марко Бенаси удвои преднината на Фиорентина с прелестен удар, който Стефано Сорентино не съумя да блокира. Полузащитникът получи пас от Джовани Симеоне и с удар от придвижване прати топката в страничната мрежичка на вратата на Киево.  В 38-ата минута Киево върна едно попадение. Негов изпълнител бе Степински, който вкара с глава след доста положително центриране на Фабио Депаоли от десния фланг.
В 59-ата минута Марко Бенаси остави тима си с 10 души на терена, откакто спря с ръка удар на футболист на Киево. Полузащитникът бе на самата голлиния, което докара и до отсъждането на 11-метров углавен удар, който ветеранът Серджо Пелисиер осъществя, изравнявайки резултата. С човек по-малко тимът на Фиорентина удари греда в 66-ата минута след удар на Федерико Киеза. В 79-ата минута Киеза избяга зад тила на отбраната на Киево, влезе в наказателното поле и стреля под напречната греда, като означи фрапантен гол във вратата на домакините.  Две минути по-късно Луис Муриел удари втора греда за тима си, останал непокрит при центриране от ъглов удар. Така се стигна до 84-ата минута, в която Киево получи правото да извърши втора дузпа за игра с ръка на бранител на “Ла Виола”. Зад топката още веднъж застана Пелисиер, само че този път Лафонт парира удара.  В 87-ата минута Федерико Киеза вкара втория си гол в този мач. Италианската звезда разигра добре с Жерсон в наказателното поле, а бразилецът сервира топката на Киеза на празна врата за 4:2. В последната минута на постоянното време Филип Джорджевич върна Киево в мача и направи минутите на добавеното време много инфарктни. Нападателят повтори гола на Степински от първата част още веднъж след центриране на Депаоли. В добавеното време Депаоли пропусна златен късмет да донесе точката на своя отбор, стреляйки високо в навън от добра позиция.
FULL TIME
#ChievoFiorentina 3-4#NoiSiamoFirenze #InsiemeSiamoPiùForti #FullTime pic.twitter.com/apgJuUnV4N
— ACF Fiorentina (@acffiorentina) 27 януари 2019 година Успехът изведе Фиорентина до 9-о място във краткотрайното класиране и остави Киево на дъното на таблицата с 8 точки.
Серия А 21 кръг, неделя 27 януари  Киево 3:4краен резулат  Фиорентина
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР