Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia съди Amazon и HP

...
Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia съди Amazon и HP
Коментари Харесай

Nokia съди Amazon и HP за незаконно използване на технология за стрийминг на видео

Финландският производител на телекомуникационно съоръжение Nokia съди Amazon и HP за нелегално потребление на редица негови патенти, свързани със стрийминг на видео. Телекомуникационният колос е подал иск във федералния съд в Делауеър, както и сходни искове в Германия, Индия, Обединеното кралство и Европейския обединен патентен съд.

Nokia прецизира, че платформите Amazon Prime и Twitch употребяват нейната патентована технология за компресиране на видео, доставка на наличие и препоръчване на наличие, наред с други неща. Установено е също по този начин, че устройствата на HP нарушават патентованата технология на Nokia за видео стрийминг.

Nokia търси лицензионни такси за потреблението на тези основни изобретения, които компанията ще може да реинвестира в създаването на мултимедийни технологии от последващо потомство. Междувременно Nokia акцентира, че избира да реализира съглашение с контрагентите, които разчитат на нейната технология, и остава отворена за градивни договаряния.

Nokia твърди, че е предложила на Amazon и HP обективни условия за договаряне на лицензи за патентованата си технология, само че и двете компании са отхвърлили предложенията. Nokia е водещ състезател в региона на научноизследователската и развойната активност с вложения от над 140 милиарда евро през последните 20 години. В арсенала й има повече от 20 000 групи патенти в разнообразни страни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР