Финландският лидер в услугите за управление на товари Cargotec ще

...
Финландският лидер в услугите за управление на товари Cargotec ще
Коментари Харесай

Финландски гигант наема още над 170 души в офиса си в София

Финландският водач в услугите за ръководство на товари Cargotec ще усили екипа в своя световен Център за бизнес услуги в София. Компанията възнамерява да наеме над 170 души към към този момент над 350 души, които работят за нея в България.

Това излиза наяве от публично известие на Министерство на стопанската система (МИ). В него се показва, че зам.-министър Лъчезар Борисов е връчил документ за инвестиция клас " А " на локалното сдружение " Карготек България " ЕООД. Компанията ще вложи близо 1 милион лв. в разширение на офиса си в столицата.

Cargotec откри центъра си у нас през 2017 година, като първоначално за нея работеха 50 чиновници в офис постройката към " Сердика Център ". По-късно с разгръщане на екипа сдружението се реалокира в " Милениум Център " на бул. " Витоша ", където заема пет етажа.
 Финландската компания Cargotec откри обслужващ център в София
Гигант с €3.5 милиарда доходи откри най-големия си обслужващ център в София

Компанията към този момент е наела 130 души

Групата на Cargotec оперира на 45 пазара, като за нея работят към 12 000 чиновници. Тя предлага новаторски решения и услуги за товаро-подемната активност.

От софийския офис на " Карготек България " се правят бизнес услуги за всяко бизнес направление на сдружението в региона на финансите, снабдяването и доставките, човешките запаси и ръководството на информацията. Екипът в София обслужва повече от 10 пазара, в това число скандинавските страни и Съединени американски щати.

Освен на сдружението от МИ са връчили още пет документа за вложения на обща стойност от 83 милиона лв., излиза наяве от известието. Най-голяма е цената на вложението на " Каолин " за създаване на цех за произвеждане на артикули от индустриални минерали в град Дулово. Инвестицията е от над 60 милиона лв. и планува разкриването на 120 работни места.
 Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Cargotec България
Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Cargotec България

Едно зелено място със скандинавски привкус в центъра на столицата
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР