Финландските здравни власти отчетоха голям брой заразени футболни фенове след

...
Финландските здравни власти отчетоха голям брой заразени футболни фенове след
Коментари Харесай

Бум на заразени с COVID-19 фенове след мач от Евро 2020 в Русия

Финландските здравни управляващи регистрираха огромен брой инфектирани футболни почитатели след завръщането им от Русия. Там ентусиастите поддържаха националния си тим в мача против Белгия от група В на Евро 2020. Двубоят се игра на 21 юни в Санкт Петербург и в него Финландия записа загуба с 0:2 и по този начин завърши присъединяване си в шампионата, като не съумя да преодолее груповата фаза.

На трибуните имаше 18 545 фенове, от които над 5000 финландци. Интересът към мача е бил толкоз огромен, че финландските управляващи не са разполагали с задоволително проби за връщащите се от Русия. От направените проби досега 86 почитатели са диагностицирани с ковид, само че броят им евентуално ще е и по-голям, защото не е имало проби за близо 800 души и техните проби занапред ще излизат.

Финландските управляващи към този момент посъветваха всички, които са пътували до Русия, да се изолират и да заобикалят обществени контакти в идващите дни. Както е известно, съветските управляващи направиха жест към почитателите и взеха решение да не вкарват ограничавания за националността на влизащите в страната, които пътуват за мачове от европейското състезание. В Русия обаче сега има растеж на новозаболелите с COVID-19 и се следи нова вълна на заразата. Само за последното денонощие там са регистрирани 20 393 нови случая и 601 умряли.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР