Финландските медии обикновено не се поддават на спекулации и слухове,

...
Финландските медии обикновено не се поддават на спекулации и слухове,
Коментари Харесай

Сега Сунинен излезе фаворит за Хюндай

Финландските медии нормално не се поддават на спекулации и клюки, само че постоянно изключение – когато финландски водачи се борят за място в фабричен тим в Световния рали шампионат (WRC). В този броят на контактите и източниците може да се съпостави с приключването на информация от Ферари.

До през вчерашния ден се смяташе, че актуалният международен първенец в WRC2 Емил Линдхолм е любимец да кара третата кола на Хюндай в бързите макадамови ралита в Естония и Финландия през лятото. От през днешния ден сутринта обаче финландските медии имат нов любимец – Теему Сунинен, който кара за Хюндай в WRC2.

Според уеб страницата Dirtfish, договорът на Сунинен е надали не подготвен, само че мениджърът на водача Тимо Юхки изясни, че към момента не постигнал съглашение с тима. Но пък Юхки удостовери, че по време на рали „ Португалия ” е провел решаващите договаряния с шефовете на Хюндай. Миналата година Сунинен, който има опит като фабричен водач в М-Спорт, тества Rally1 автомобила на Хюндай във Финландия.
 Хюндай избира Линдхолм за Естония и Финландия? Хюндай избира Линдхолм за Естония и Финландия?
„ Ще е забавно да забележим какво ще мога да направя в тези две ралита – изясни Сунинен. – Готов съм. Ще имаме време за проби преди „ Естония ” и „ Финландия ”. Ситуацията е 50 на 50, уповавам се, че скоро ще разберем. ”
 Тойота удостовери Ожие за рали Тойота удостовери Ожие за рали " Сафари "
От Хюндай към този момент потвърдиха, че в идващите две макадамови ралита: „ Сардиния ” и „ Хюндай ” третата кола ще е за ветерана Дани Сордо, като Сунинен сигурно ще кара в WRC2 в Сардиния.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР