Финландката Кайса Макарейнен спечели масовия старт на 12,5 километра от

...
Финландката Кайса Макарейнен спечели масовия старт на 12,5 километра от
Коментари Харесай

Само осем десети от секундата раздели Кайса Макарайнен и Лаура Далмайер

Финландката Кайса Макарейнен завоюва всеобщия старт на 12,5 километра от Световната купа по биатлон в Руполдинг (Германия). Мекерейнен направи по един пропуск в първата и в последната от четирите си стрелби и финишира за 34:05.6 минути, с цел да запише първа победа за сезона и общо 22-а в кариерата си.

Втора единствено на 8 десети от секундата приключи международната шампионка в дисциплината Лаура Далмайер (Германия), която също направи по една неточност на първата и на четвъртата пукотевица. На трето място на 4.6 секунди приключи Вероника Виткова (Чехия), която смъкна 18 от 20 цели. С триумфа Мекерейнен излезе отпред в генералното класиране за сезона с 489 точки, като измести от върха Анастасия Кузмина (Словакия), която е със 470 точки.

Кузмина имаше неприятен ден през днешния ден и приключи 23-а на 1:47.5 минута зад победителката, откакто направи цели шест пропуща при стрелбата. Италианката Доротея Вирер остана трета в подреждането за сезона след 12 старта с 399 точки. Тя също не беше безапелационна през днешния ден и финишира 20-а на 1:31.9 минута след три неточности на огневия рубеж. Надпреварата мина без българско присъединяване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР