Финландия присъедини сериозна сухопътна армия в НАТО, а Швеция ще

...
Финландия присъедини сериозна сухопътна армия в НАТО, а Швеция ще
Коментари Харесай

Блумбърг: НАТО е в риск, борбата му с Путин ще донесе…

" Финландия причисли сериозна сухопътна войска в НАТО, а Швеция ще даде бойна мощност във въздуха, по море и в киберпространството, както и в Готланд. Този шведски остров в Балтийско море е стратегически ситуиран тъкмо против съветския ексклав Калининград и трите уязвими съдружници в НАТО - Естония, Латвия и Литва ", споделя създателят.

Според Клут, експедитивното увеличение на НАТО ще разреши на Запада да противодейства по-резултатно на Владимир Путин. Въпреки това, проектът се блокира заради ненадейно несъгласие от две страни-членки на военния пакт. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и унгарският министър председател Виктор Орбан се оповестиха срещу присъединението на двете скандинавски страни към военното обединяване.

" Техните едновременни опити да блокират процеса на присъединение фактически породиха въпроси. И двамата държавни водачи бяха извънредно благосклонни към съветския президент. Ердоган даже закупи съветската ракетна система за земя-въздух. Орбан, продължава да се опълчва на глобите на блока против Русия ", недоволства Клут.

С времето, тази несигурност може да се окаже не по-малко сериозна опасност за Запада, колкото Москва, само че даже и по-лукава сигнализира анализаторът.

Източник: blitz.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР